2016-08-25 20:25

2016-08-25 20:26

Knöppelåsen redo för debut i Ponnyallsvenskans elitserie

KNÖPPELÅSEN: Dressyr

När Ponnyallsvenskans elitserie i dressyr drar i gång om drygt två veckor kommer Knöppelåsens RS att ha ett lag med, för första gången i klubbens historia.

– Tidigare har vi haft ryttare från Knöppelåsen som har gått till Grums RS för att kunna tävla på såpass hög nivå. Nu har vi ett eget lag med där, och det känns fantastiskt roligt, säger Annika Seth.Knöppelåsens RS bestämde sig redan i våras för att försöka kvala in till elitserien i Ponnyallsvenskan i dressyr, och nu, via deltagande i Västergötlands division I-serie, är man alltså framme vid målet.

– Det blev ingen serie i Värmland för det var för få lag. Då tog vi kontakt med förbundet och frågade om vi fick platsen i elitserien, men de sa att de ville att man skulle ha vunnit en division I-serie för att få vara med där, berättar Annika Seth.

Fyra ryttare i laget

– Därför anmälde vi oss till Västergötlands serie, och där vann vi visserligen inte, utan slutade tvåa, men det blev en plats över i elitserien och den blev vi erbjudna, fortsätter Annika, som är mamma till Nora Seth, som tävlar för Knöppelåsens lag tillsammans med Julia Andersson och systrarna Ingrid och Märtha Stake.

I division I Västergötland slutade Knöppelåsen alltså tvåa, detta efter att ha tagit hem den första deltävlingen och slutat tvåa i de två följande.

Segrare blev Vänersborgs RF, som slutade trea i den första deltävlingen, men sedan vann de två sista och därmed slutade en poäng före Knöppelåsen i totalen.

Två lag vidare till SM

När det nu är dags för elitserien kommer Knöppelåsen att slippa att möta Vänersborg, som har hamnat i Elitserien Zon Väst.

– Vi har hamnat i Zon Mitt. Det finns fem olika zoner, och två lag från varje zon kvalar in till lag-SM, förklarar Annika.

– I vår zon är det två Värmlandslag med, förutom oss är det Grums RS, de har varit med i elitserien i flera år.

Förutom Knöppelåsen och Grums ingår Bergs HK, Grankärrs Gränsryttare, Mantorpsryttarna, Rappestads RK , Smedstorps RS och Vetlandaortens RF i serien.

Vill slippa kval 2017

Första deltävlingen, som alltså är nästnästa helg, går hos Rappestads RK, den andra går helgen därpå på Lillerud i Grums regi, och den tredje och sista deltävlingen avgörs första helgen i oktober hos Mantorpsryttarna.

– Vi har ambitionen att hänga kvar, så att vi slipper kvala till elitserien nästa år. I ponnyallsvenskan får man vara max 20 år, och våra ryttare är 14 till 16 år så de har några år kvar, men hänga kvar tycker jag absolut att vi ska kunna göra, avslutar Annika.

– Tidigare har vi haft ryttare från Knöppelåsen som har gått till Grums RS för att kunna tävla på såpass hög nivå. Nu har vi ett eget lag med där, och det känns fantastiskt roligt, säger Annika Seth.Knöppelåsens RS bestämde sig redan i våras för att försöka kvala in till elitserien i Ponnyallsvenskan i dressyr, och nu, via deltagande i Västergötlands division I-serie, är man alltså framme vid målet.

– Det blev ingen serie i Värmland för det var för få lag. Då tog vi kontakt med förbundet och frågade om vi fick platsen i elitserien, men de sa att de ville att man skulle ha vunnit en division I-serie för att få vara med där, berättar Annika Seth.

Fyra ryttare i laget

– Därför anmälde vi oss till Västergötlands serie, och där vann vi visserligen inte, utan slutade tvåa, men det blev en plats över i elitserien och den blev vi erbjudna, fortsätter Annika, som är mamma till Nora Seth, som tävlar för Knöppelåsens lag tillsammans med Julia Andersson och systrarna Ingrid och Märtha Stake.

I division I Västergötland slutade Knöppelåsen alltså tvåa, detta efter att ha tagit hem den första deltävlingen och slutat tvåa i de två följande.

Segrare blev Vänersborgs RF, som slutade trea i den första deltävlingen, men sedan vann de två sista och därmed slutade en poäng före Knöppelåsen i totalen.

Två lag vidare till SM

När det nu är dags för elitserien kommer Knöppelåsen att slippa att möta Vänersborg, som har hamnat i Elitserien Zon Väst.

– Vi har hamnat i Zon Mitt. Det finns fem olika zoner, och två lag från varje zon kvalar in till lag-SM, förklarar Annika.

– I vår zon är det två Värmlandslag med, förutom oss är det Grums RS, de har varit med i elitserien i flera år.

Förutom Knöppelåsen och Grums ingår Bergs HK, Grankärrs Gränsryttare, Mantorpsryttarna, Rappestads RK , Smedstorps RS och Vetlandaortens RF i serien.

Vill slippa kval 2017

Första deltävlingen, som alltså är nästnästa helg, går hos Rappestads RK, den andra går helgen därpå på Lillerud i Grums regi, och den tredje och sista deltävlingen avgörs första helgen i oktober hos Mantorpsryttarna.

– Vi har ambitionen att hänga kvar, så att vi slipper kvala till elitserien nästa år. I ponnyallsvenskan får man vara max 20 år, och våra ryttare är 14 till 16 år så de har några år kvar, men hänga kvar tycker jag absolut att vi ska kunna göra, avslutar Annika.