2016-08-24 06:00

2016-08-24 06:00

Lyckad elittävling för AGK

EDANE: Golf

I helgen samlades för första gången stora delar av Sveriges juniorelit ute på Kingselviken för att göra upp i Skandia Tour Elit. Ett arrangemang som blev mycket lyckat.
– Vi fick gott betyg för arrangemanget från förbundet och även på banan framför allt, säger tävlingsledare Christina Nauclér Karlsson.

Det var spelare bestående av Sveriges bästa juniorer, som inte tagit sig upp på Nordea Tour, som gästade Arvika Golfklubb under helgen för en tvådagarstävling som var den femte deltävlingen av sex i turneringen.

Det var första gången som Arvika golfklubb arrangerade en tävling på denna nivå. Men det blev ett lyckat arrangemang, säger tävlingsledare Christina Nauclér Karlsson.

– Banan var bra och tur med vädret hade vi framför allt. Vi fick gott betyg för arrangemanget från förbundet och även på banan framför allt, säger hon.

Adam representerade

Med på startlistan fanns inte någon representant för Arvika Golfklubb, men däremot fanns tidigare Arvikaspelaren Adam Broberg med, som numera spelar i Jönköpingsklubben A6.

– Adam gjorde en jättebra rond på söndagen, lördagen var inte hans toppdag. Han gick på 76 och det innebär ett bättre än hans handikapp. Men det är ju en tuff tävling mot de bästa men han gjorde det bra, säger Christina Nauclér Karlsson.

Adam Broberg själv var inte helt tillfreds med hur helgen hade inletts.

– Jag är rätt besviken på lördagens spel. Jag är rätt missnöjd med hur jag spelade och även min inställning. Jag förväntade mig ett bättre resultat men samtidigt har jag inte de tankarna som behövs för att prestera det jag vill. Jag tycker att alla spelar mycket bättre golf än mig men i själva verket är jag av samma kaliber men att jag inte visar det tillräckligt ofta.

Bättre söndag

Fast på söndagen blev det, som sagt, bättre.

– På söndagen gick jag ut med ett helt annat självförtroende och spelar mitt eget spel, då är jag mycket mer nöjd med spelet.

Det är första gången som han tävlar i en sådan stor tävling med så många elitspelare och han slutade på placering 50 av 53 startande.

– Men jag tar med mig att de andra spelarna har rutin och visar kvaliteter i varje slag och jag lär mig en hel del av det. Jag kan slå slagen men jag gör det inte alltid i alla situationer. Det var jättekul att få chansen att komma dit, att det gick som det gick är en annan sak, men nu har jag gjort första starten i Skandia Elit och nästa gång kan jag gå in och spela mitt eget spel från början och veta att det faktiskt räcker till.

Att få komma hem till Arvika och spela igen var en speciell upplevelse, säger han.

– Jag har inte varit hemma och spelat på ett år så det var många gamla medlemmar som ”tjenade” och var väldigt tillmötesgående. Det är kul att de tänker på och kommer ihåg en. Sedan var det skitkul att få komma hem och spela banan i det skicket den var, det var nog det bästa jag någonsin sett banan. Greenen har varit bra tidigare men nu var det toppklass, även fairways var fina och en bra finish, konstaterar Adam.

– Jag tycker att det är kul att Arvika tar hem en sådan juniortävling och gör arrangemanget så pass bra. Det blev en välskött tävling och jag hoppas de har någon mer juniortävling, innan jag blir senior, så jag får komma hem och spela igen.

Grant skrällde

En annan spelare om trivdes på Kingselviken var Linn Grant, från Rya GK, som vann tjejklassen – och sin första seger på Skandia Tour Elit någonsin – ett slag före Sofie Bringner, från Hills GK.

En lite smått överraskande seger då det bara var Linns andra framträdande på touren.

Johannes Axell, Vadstena GK, fick en bra start på söndagens spel och det räckte långt även när tävlingen summerades, då Johannes vann killklassen med två slags marginal till Anton Haagen, Barsebäck.

Det var spelare bestående av Sveriges bästa juniorer, som inte tagit sig upp på Nordea Tour, som gästade Arvika Golfklubb under helgen för en tvådagarstävling som var den femte deltävlingen av sex i turneringen.

Det var första gången som Arvika golfklubb arrangerade en tävling på denna nivå. Men det blev ett lyckat arrangemang, säger tävlingsledare Christina Nauclér Karlsson.

– Banan var bra och tur med vädret hade vi framför allt. Vi fick gott betyg för arrangemanget från förbundet och även på banan framför allt, säger hon.

Adam representerade

Med på startlistan fanns inte någon representant för Arvika Golfklubb, men däremot fanns tidigare Arvikaspelaren Adam Broberg med, som numera spelar i Jönköpingsklubben A6.

– Adam gjorde en jättebra rond på söndagen, lördagen var inte hans toppdag. Han gick på 76 och det innebär ett bättre än hans handikapp. Men det är ju en tuff tävling mot de bästa men han gjorde det bra, säger Christina Nauclér Karlsson.

Adam Broberg själv var inte helt tillfreds med hur helgen hade inletts.

– Jag är rätt besviken på lördagens spel. Jag är rätt missnöjd med hur jag spelade och även min inställning. Jag förväntade mig ett bättre resultat men samtidigt har jag inte de tankarna som behövs för att prestera det jag vill. Jag tycker att alla spelar mycket bättre golf än mig men i själva verket är jag av samma kaliber men att jag inte visar det tillräckligt ofta.

Bättre söndag

Fast på söndagen blev det, som sagt, bättre.

– På söndagen gick jag ut med ett helt annat självförtroende och spelar mitt eget spel, då är jag mycket mer nöjd med spelet.

Det är första gången som han tävlar i en sådan stor tävling med så många elitspelare och han slutade på placering 50 av 53 startande.

– Men jag tar med mig att de andra spelarna har rutin och visar kvaliteter i varje slag och jag lär mig en hel del av det. Jag kan slå slagen men jag gör det inte alltid i alla situationer. Det var jättekul att få chansen att komma dit, att det gick som det gick är en annan sak, men nu har jag gjort första starten i Skandia Elit och nästa gång kan jag gå in och spela mitt eget spel från början och veta att det faktiskt räcker till.

Att få komma hem till Arvika och spela igen var en speciell upplevelse, säger han.

– Jag har inte varit hemma och spelat på ett år så det var många gamla medlemmar som ”tjenade” och var väldigt tillmötesgående. Det är kul att de tänker på och kommer ihåg en. Sedan var det skitkul att få komma hem och spela banan i det skicket den var, det var nog det bästa jag någonsin sett banan. Greenen har varit bra tidigare men nu var det toppklass, även fairways var fina och en bra finish, konstaterar Adam.

– Jag tycker att det är kul att Arvika tar hem en sådan juniortävling och gör arrangemanget så pass bra. Det blev en välskött tävling och jag hoppas de har någon mer juniortävling, innan jag blir senior, så jag får komma hem och spela igen.

Grant skrällde

En annan spelare om trivdes på Kingselviken var Linn Grant, från Rya GK, som vann tjejklassen – och sin första seger på Skandia Tour Elit någonsin – ett slag före Sofie Bringner, från Hills GK.

En lite smått överraskande seger då det bara var Linns andra framträdande på touren.

Johannes Axell, Vadstena GK, fick en bra start på söndagens spel och det räckte långt även när tävlingen summerades, då Johannes vann killklassen med två slags marginal till Anton Haagen, Barsebäck.

  • Lisa Harkman