2016-08-24 06:00

2016-08-24 06:00

Johanna trea i open water-cup

TÖCKSFORS: Simning

Arvika Simsällskaps Johanna Nilsson slutade på tredje plats i årets upplaga av Head Open Water Trophy.
– Jag är mer än nöjd, kanonnöjd. Jag höll min målsättning, som var att ta en pallplats, och jag är nöjd med alla mina lopp i cupen, säger Johanna.

Johanna Nilsson från Töcksfors har funnits på startlinjen i merparten av loppen i årets upplaga av Head Open Water Trophy – en simcup bestående av nio deltävlingar som avgjorts runt om i landet under sommaren.

– Jag fick ju körtelfeber ifjol, och fick den säsongen förstörd, så i år ville jag vara med så mycket som möjligt och placera mig så bra som möjligt, säger Johanna.

– Jag har varit med i alla deltävlingarna utom den i Sollefteå, fortsätter hon.

– Och jag hade som mål att ta en pallplats, och det lyckades jag med.

Avslutning i Delsjön

Cupen inleddes i slutet av juni med RunnOpen Water i Falun, och fortsatte sedan med tävlingar i Jönköping, Vansbro, Sollefteå, Sjötorp, Kalmar, Västerås och Stockholm innan den i söndags avslutades med det 5000 meter långa Göteborg Simmet.

– Vi simmade två varv på en bana i Delsjön, säger Johanna, som placerade sig på sjunde plats bland de kvinnliga deltagarna i cupavslutningen.

– Jag ville behålla min placering i totalen, jag låg trea inför den sista deltävlingen, och jag visste att om jag tog mig i mål, och klarade av att undvika tolfteplatsen så skulle det gå bra.

Vann den avslutande deltävlingen gjorde Ellen Olsson från Trelleborg, och bakom henne gjorde Åsa Annerstedt från Falun och Malin Jonsson från Jönköping upp om andraplatsen i tävlingen – och totalsegern i cupen.

Den uppgörelsen vann Annerstedt, som därmed fick ta emot förstapriset i cupen, 10 000 kronor, efter loppet i Delsjön. Tvåan Jonsson belönades med 6000 kronor, och för Johanna blev det 4000 kronor i belöning för hennes insatser under cupen – där hennes bästa placeringar var en andraplats i Falun och tredjeplaceringar i Jönköping, Sjötorp och Kalmar.

– Jag är nöjd, kanonnöjd. Jag höll min målsättning, som var att ta en pallplats, och jag är nöjd med alla mina lopp i cupen, summerar Johanna säsongen.

– Jag kommer definitivt att köra den här cupen nästa år också, fortsätter hon.

– Nu ska jag ligga i och träna, äta rätt, och se till att bibehålla formen, eller till och med förbättra den lite. Sedan hoppas jag att jag ska kunna nå ännu bättre placeringar nästa år.

Johanna Nilsson från Töcksfors har funnits på startlinjen i merparten av loppen i årets upplaga av Head Open Water Trophy – en simcup bestående av nio deltävlingar som avgjorts runt om i landet under sommaren.

– Jag fick ju körtelfeber ifjol, och fick den säsongen förstörd, så i år ville jag vara med så mycket som möjligt och placera mig så bra som möjligt, säger Johanna.

– Jag har varit med i alla deltävlingarna utom den i Sollefteå, fortsätter hon.

– Och jag hade som mål att ta en pallplats, och det lyckades jag med.

Avslutning i Delsjön

Cupen inleddes i slutet av juni med RunnOpen Water i Falun, och fortsatte sedan med tävlingar i Jönköping, Vansbro, Sollefteå, Sjötorp, Kalmar, Västerås och Stockholm innan den i söndags avslutades med det 5000 meter långa Göteborg Simmet.

– Vi simmade två varv på en bana i Delsjön, säger Johanna, som placerade sig på sjunde plats bland de kvinnliga deltagarna i cupavslutningen.

– Jag ville behålla min placering i totalen, jag låg trea inför den sista deltävlingen, och jag visste att om jag tog mig i mål, och klarade av att undvika tolfteplatsen så skulle det gå bra.

Vann den avslutande deltävlingen gjorde Ellen Olsson från Trelleborg, och bakom henne gjorde Åsa Annerstedt från Falun och Malin Jonsson från Jönköping upp om andraplatsen i tävlingen – och totalsegern i cupen.

Den uppgörelsen vann Annerstedt, som därmed fick ta emot förstapriset i cupen, 10 000 kronor, efter loppet i Delsjön. Tvåan Jonsson belönades med 6000 kronor, och för Johanna blev det 4000 kronor i belöning för hennes insatser under cupen – där hennes bästa placeringar var en andraplats i Falun och tredjeplaceringar i Jönköping, Sjötorp och Kalmar.

– Jag är nöjd, kanonnöjd. Jag höll min målsättning, som var att ta en pallplats, och jag är nöjd med alla mina lopp i cupen, summerar Johanna säsongen.

– Jag kommer definitivt att köra den här cupen nästa år också, fortsätter hon.

– Nu ska jag ligga i och träna, äta rätt, och se till att bibehålla formen, eller till och med förbättra den lite. Sedan hoppas jag att jag ska kunna nå ännu bättre placeringar nästa år.