2016-08-24 06:00

2016-08-24 06:00

Bra insats av Jenny i debuten för nya klubben

UPPSALA: Innebandy

Jenny Axelsson skrev på för SSL-klubben KAIS Mora i slutet av maj. Nu i helgen, tre månader senare, var det dags att dra på sig matchtröjan för första gången.

– Klart det var skönt att få spela igen, så sett hade det inte spelat någon roll om det är i KAIS, Hagfors eller Arvika. Det var första matchen för säsongen och det kändes otroligt bra, konstaterar Jenny, som reste med sitt nya gäng till Uppsala Floorball Challenge – och fick chansen i matchen om tredje pris, mot finska laget Classic.

– De är ett topplag och jag tror de har tagit en del titlar, förklarar Jenny.

Det hjälpte dock inte så mycket mot det svenska stjärngänget den här gången, då svenskorna sprang ifrån till 9-3.

– Vi hade övertaget hela matchen, men det var rätt jämnt fram till att vi gjorde 4-0 i den sjunde minuten av tredje perioden. Då rann det iväg.

Kontrollerat

Längst bak hade Jenny en rätt kontrollerad afton.

– Jag sattes inte på några jättestora prov. Jag kände mig stabil och tog det som jag förväntades ta och det var väl det som jag hörde i efterhand också, att jag gjorde vad jag skulle.

Känslan att få spela första matchen med KAIS Mora?

– Det är inga dåliga profiler man hamnat bland så man känner sig väldigt trygg, man vet att de kan det här. Jag tycker det kändes bra för att vara en ny klubb, nytt folk och även en ny nivå.

Testvecka

Den här veckan viks åt tester hemma i Mora innan det nästa helg väntar en ny cuphelg – i Sala, sedan träningsmatch mot Karlstad veckan därpå, och efter det seriepremiär, hemma mot Linköping den 18 september.

– Klart det var skönt att få spela igen, så sett hade det inte spelat någon roll om det är i KAIS, Hagfors eller Arvika. Det var första matchen för säsongen och det kändes otroligt bra, konstaterar Jenny, som reste med sitt nya gäng till Uppsala Floorball Challenge – och fick chansen i matchen om tredje pris, mot finska laget Classic.

– De är ett topplag och jag tror de har tagit en del titlar, förklarar Jenny.

Det hjälpte dock inte så mycket mot det svenska stjärngänget den här gången, då svenskorna sprang ifrån till 9-3.

– Vi hade övertaget hela matchen, men det var rätt jämnt fram till att vi gjorde 4-0 i den sjunde minuten av tredje perioden. Då rann det iväg.

Kontrollerat

Längst bak hade Jenny en rätt kontrollerad afton.

– Jag sattes inte på några jättestora prov. Jag kände mig stabil och tog det som jag förväntades ta och det var väl det som jag hörde i efterhand också, att jag gjorde vad jag skulle.

Känslan att få spela första matchen med KAIS Mora?

– Det är inga dåliga profiler man hamnat bland så man känner sig väldigt trygg, man vet att de kan det här. Jag tycker det kändes bra för att vara en ny klubb, nytt folk och även en ny nivå.

Testvecka

Den här veckan viks åt tester hemma i Mora innan det nästa helg väntar en ny cuphelg – i Sala, sedan träningsmatch mot Karlstad veckan därpå, och efter det seriepremiär, hemma mot Linköping den 18 september.