2016-08-07 18:56

2016-08-07 18:56

Pallplats för Thommy i NM

SUNNE: Cykel

Thommy Flognfeldt fick med sig två vitt skilda upplevelser från nordiska mästerskapen i Sunne. På tempobanan stämde ingenting men på linjebanan fick han erfara raka motsatsen. Efter att tidigt dragit ifrån klungan kom han på en tredjeplats.

Lördagens tempobana bjöd som väntat på hård konkurrens och trots den femteplats som Thommy Flognfeldt kom på i veteran H55 var han besviken över åkningen som inte stämde. Något han rättade till under söndagens nio mil.

– En helt annan dag. Jag hade fria tyglar och kunde göra vad jag ville första 1,5 varvet. Efter två mil gick jag och en norrman ensamma lös från klungan och jag gjorde det mesta av jobbet. På andra varvet kom en norrman och en svensk ikapp men de tävlade i H50 och var inte alls inblandade.

Thommy hade som mest två minuters marginal på klungan som sedan knappade in på hans försprång. Efter fyra mil fick Thommy sällskap av ytterligare en norrman som blandade sig i tätstriden. De två norrmännen gick om och Thommy gick i mål som trea med klungan sex sekunder bakom sig.

– Jag fick jobba kopiöst men jag är jättenöjd.

Lördagens tempobana bjöd som väntat på hård konkurrens och trots den femteplats som Thommy Flognfeldt kom på i veteran H55 var han besviken över åkningen som inte stämde. Något han rättade till under söndagens nio mil.

– En helt annan dag. Jag hade fria tyglar och kunde göra vad jag ville första 1,5 varvet. Efter två mil gick jag och en norrman ensamma lös från klungan och jag gjorde det mesta av jobbet. På andra varvet kom en norrman och en svensk ikapp men de tävlade i H50 och var inte alls inblandade.

Thommy hade som mest två minuters marginal på klungan som sedan knappade in på hans försprång. Efter fyra mil fick Thommy sällskap av ytterligare en norrman som blandade sig i tätstriden. De två norrmännen gick om och Thommy gick i mål som trea med klungan sex sekunder bakom sig.

– Jag fick jobba kopiöst men jag är jättenöjd.