2016-08-07 18:55

2016-08-07 18:55

Kaiza på 6.36 gav guld på J-SM

HÄSSLEHOLM: Längdhopp

Högaktuella Kaiza Karlén fortsätter att imponera. I helgen slog hon till med 6.36, ett inofficiellt personbästa som med råge räckte till guld på J-SM.
– Hoppet var i för mycket medvind, därför räknas det bara på SM och inte som officiellt personbästa. Men jag är jättenöjd, nu vet jag att jag har det i kroppen.

Med styrkebesked på VM och Karlstad GP kändes konkurrensen på ett junior-SM inte så hotande för Kaiza Karlén.

– Det kändes lite konstigt att komma från VM till ett junior-SM. Man tar inte för givet att man ska vinna men jag visste om jag gör det jag ska vinner jag.

Sagt och gjort. Med fenomenala 6.36 putsade Kaiza till sitt gamla rekord med sju centimeter.

– Ja jävlar ja, det kändes att det hoppet var högt. Första hoppet över 6.30, det var skönt att flyga. Det känns riktigt skönt att jag kan få till ett sådant resultat så här sent på säsongen också, säger Kaiza och fortsätter:

– Jag hade 2,8 i medvind och man får bara ha 2.0. Därför räknas det bara på SM och inte som officiellt personbästa. Det var lite surt precis då men det är alltid kul att göra rekord och jag vet att jag kan göra det utan medvind också.

Kaizas förstahopp var på 5.99 men följdes sedan av tre hopp över sex meter, det bästa på 6.36 som gott och väl räckte. På andraplats kom Tess Hertz Saebbø från Göteborg på ofarliga 5.80.

– Tänk om man skulle vinna med 56 centimeter varje gång, det hade varit skönt. Det här bådar gott till Nordiska juniorlandskampen på Island i helgen och stora SM som jag anmält mig till.

Med styrkebesked på VM och Karlstad GP kändes konkurrensen på ett junior-SM inte så hotande för Kaiza Karlén.

– Det kändes lite konstigt att komma från VM till ett junior-SM. Man tar inte för givet att man ska vinna men jag visste om jag gör det jag ska vinner jag.

Sagt och gjort. Med fenomenala 6.36 putsade Kaiza till sitt gamla rekord med sju centimeter.

– Ja jävlar ja, det kändes att det hoppet var högt. Första hoppet över 6.30, det var skönt att flyga. Det känns riktigt skönt att jag kan få till ett sådant resultat så här sent på säsongen också, säger Kaiza och fortsätter:

– Jag hade 2,8 i medvind och man får bara ha 2.0. Därför räknas det bara på SM och inte som officiellt personbästa. Det var lite surt precis då men det är alltid kul att göra rekord och jag vet att jag kan göra det utan medvind också.

Kaizas förstahopp var på 5.99 men följdes sedan av tre hopp över sex meter, det bästa på 6.36 som gott och väl räckte. På andraplats kom Tess Hertz Saebbø från Göteborg på ofarliga 5.80.

– Tänk om man skulle vinna med 56 centimeter varje gång, det hade varit skönt. Det här bådar gott till Nordiska juniorlandskampen på Island i helgen och stora SM som jag anmält mig till.