2016-07-21 19:34

2016-07-21 20:07

Pia till final i Los Angeles

CROSSFIT

Pia Gund är i final i Inofficiella VM i Crossfit Games i Los Angeles. Finalen avgörs vid 23-tiden i kväll och Gund har 24 poäng att plocka in för att nå en pallplats.

Det var en stabil insats som Pia Gund gjorde och hon valde att dra ned tempot något för att inte riskera något. Det blev en nionde plats efter tre varv med cleans, chest to bar och lyft av medicinboll vägandes 36 kg.

Värmen var tryckande i arenan redan tidigt på morgonen och de 18 återstående damerna  i klassen 60 plus gick en hård och jämn kamp. Ledande Karen Miller från Australien hade stora problem och kom in som nummer 18.

Pia Gund var före ytterligare två av de tävlande, som låg före henne i totalen och minskade därmed avståndet till dem, då varje placering ger åtta poäng. Totalt behåller Gund sin femteplats in i finalen, där ingen av deltagarna vet vilka grenar som väntar.

Arrangörerna presenterar dem en timma före final vid en gemensam briefing, som föregåt samtliga deltävlingar.

– Jag är mer än nöjd, säger en svettig och trött Pia Gund. Jag drömde om en finalplats, men vågade inte tro på det i förväg.

Det är framför allt hennes jämnhet i de olika grenarna, som gör att Pia Gund kunde slå sig in bland de tio bästa i hård konkurrens med flera tävlande som varit med i Games tidigare.

Det var en stabil insats som Pia Gund gjorde och hon valde att dra ned tempot något för att inte riskera något. Det blev en nionde plats efter tre varv med cleans, chest to bar och lyft av medicinboll vägandes 36 kg.

Värmen var tryckande i arenan redan tidigt på morgonen och de 18 återstående damerna  i klassen 60 plus gick en hård och jämn kamp. Ledande Karen Miller från Australien hade stora problem och kom in som nummer 18.

Pia Gund var före ytterligare två av de tävlande, som låg före henne i totalen och minskade därmed avståndet till dem, då varje placering ger åtta poäng. Totalt behåller Gund sin femteplats in i finalen, där ingen av deltagarna vet vilka grenar som väntar.

Arrangörerna presenterar dem en timma före final vid en gemensam briefing, som föregåt samtliga deltävlingar.

– Jag är mer än nöjd, säger en svettig och trött Pia Gund. Jag drömde om en finalplats, men vågade inte tro på det i förväg.

Det är framför allt hennes jämnhet i de olika grenarna, som gör att Pia Gund kunde slå sig in bland de tio bästa i hård konkurrens med flera tävlande som varit med i Games tidigare.