2016-07-21 07:09

2016-07-21 18:10

Nära final för Gund

LOS ANGELES

Efter två starka insatser är nu Arvikas Pia Gund nära final i årets Crossfit Games i Los Angeles och ligger femma totalt i detta inofficiella VM för damer 60 plus.

Nu skiljer endast 32 poäng till en pallplats. I dag avgörs vem som blir årets mästare under två pass, förmiddag och eftermiddag.

– Det är tre grenar under morgonpasset, som passar Pia väl, säger Eric Nordlöf, coach för Pia Gund. Först åtta knäböj kombinerat med axelpress (thrusters) följt av sex chest to bar och avslutas med att en medicinboll på 36 kg ska tas från marken upp till axeln. Detta körs i tre varv.

Onsdagens tävlingar avgjordes i stark värme och under eftermiddagspasset var det 30 grader nere i arenan.

– Då var det kämpigt och benen kändes fortfarande stumma efter morgonens fyra gånger 600 meters löpning, säger en mycket nöjd Pia Gund, som ändå inte vill ta ut något i förskott vad gäller eventuell finalplats.

Uppmärksamheten kring debutanten från Arvika har varit stor och de tiotalet Arvikasupporters, som rest med Gund till Los Angeles, har backats upp av den amerikanska publiken som tagit Pia Gund till sina hjärtan.

Hennes sargade händer, från tisdagens repklättring, har ännu ej läkt helt, men en bra lindning av Eric Nordlöf, har gjort att hon inte nämnvärt besväras av skadan.

Efter förmiddagspasset i dag går de tio främsta till ett avgörande finalpass, som startar cirka 23-23.30 svensk tid. Finalen kan ses i direktsändning på games.crossfit.com.

Nu skiljer endast 32 poäng till en pallplats. I dag avgörs vem som blir årets mästare under två pass, förmiddag och eftermiddag.

– Det är tre grenar under morgonpasset, som passar Pia väl, säger Eric Nordlöf, coach för Pia Gund. Först åtta knäböj kombinerat med axelpress (thrusters) följt av sex chest to bar och avslutas med att en medicinboll på 36 kg ska tas från marken upp till axeln. Detta körs i tre varv.

Onsdagens tävlingar avgjordes i stark värme och under eftermiddagspasset var det 30 grader nere i arenan.

– Då var det kämpigt och benen kändes fortfarande stumma efter morgonens fyra gånger 600 meters löpning, säger en mycket nöjd Pia Gund, som ändå inte vill ta ut något i förskott vad gäller eventuell finalplats.

Uppmärksamheten kring debutanten från Arvika har varit stor och de tiotalet Arvikasupporters, som rest med Gund till Los Angeles, har backats upp av den amerikanska publiken som tagit Pia Gund till sina hjärtan.

Hennes sargade händer, från tisdagens repklättring, har ännu ej läkt helt, men en bra lindning av Eric Nordlöf, har gjort att hon inte nämnvärt besväras av skadan.

Efter förmiddagspasset i dag går de tio främsta till ett avgörande finalpass, som startar cirka 23-23.30 svensk tid. Finalen kan ses i direktsändning på games.crossfit.com.