2016-07-20 06:50

2016-07-20 20:56

Bra start för Pia Gund i crossfit-VM

CROSSFIT

Pia Gund från Arvika ligger femma efter den första tävlingsdagen i inofficiella VM i Crossfit för damer 60 plus, som avgörs i Los Angeles tisdag till torsdag denna vecka. Gund kom in som nummer 19 till finalen efter kvaltävlingarna.

Redan under förmiddagspasset klättrade hon upp till en elfte plats efter en heroisk insats i repklättringen, som gick hårt åt Pia Gunds händer.

I tisdagens eftermiddagspass tog hon ledningen från början med sin överlägsenhet i ringdips. Här satte hon också personbästa i ryck med 42,5 kilo, men fick se sig passerad av Shelly Noice som klarade två ryck mot Pias enda.

I dagens förmiddagspass blir det löpning 1600 meter i form av fyra 400 meterslopp som varje avlöses av 15 burpies. Efter lunch väntar sedan en övning i räck, 16 stötar med 25 kg samt 80 meter sprintlöpning. Dagen avslutas med frivändningar med maximal vikt.

– Det har gått över förväntan, säger Eric Nordlöf, coach för Pia Gund.

– Nu väntar en dag med mindre svåra övningar och här är uthålligheten avgörande. Men det finns goda förutsättningar för att Pia ska finnas med i täten även efter onsdagens tävlingar, säger coach Nordlöf.

Tävlingen kan ses både i efterhand och i direktsändning på www.games.crossfit.

Redan under förmiddagspasset klättrade hon upp till en elfte plats efter en heroisk insats i repklättringen, som gick hårt åt Pia Gunds händer.

I tisdagens eftermiddagspass tog hon ledningen från början med sin överlägsenhet i ringdips. Här satte hon också personbästa i ryck med 42,5 kilo, men fick se sig passerad av Shelly Noice som klarade två ryck mot Pias enda.

I dagens förmiddagspass blir det löpning 1600 meter i form av fyra 400 meterslopp som varje avlöses av 15 burpies. Efter lunch väntar sedan en övning i räck, 16 stötar med 25 kg samt 80 meter sprintlöpning. Dagen avslutas med frivändningar med maximal vikt.

– Det har gått över förväntan, säger Eric Nordlöf, coach för Pia Gund.

– Nu väntar en dag med mindre svåra övningar och här är uthålligheten avgörande. Men det finns goda förutsättningar för att Pia ska finnas med i täten även efter onsdagens tävlingar, säger coach Nordlöf.

Tävlingen kan ses både i efterhand och i direktsändning på www.games.crossfit.

  • Jan Nordenberg