2016-07-11 06:00

2016-07-11 06:00

"Sudden" fick avgöra final

HÖGVALTA: Nationell skeet

I lördags gick den årliga lerduveskyttetävlingen i nationell skeet, Engströmsduvan, av stapeln ute på Paradiset i Högvalta.
Bäste hemmaskytt blev Matts Lundkvist, på en sjätteplats, medan vinnaren, mycket passande, heter Lennart Engström, från Gullspång – som vann först efter ”sudden” i finalen.
– Det gillar jag, då trivs jag som allra bäst, säger segraren nöjt.

Inför strålande solsken – med undantag för finalen – gjorde under lördagen 16 skyttar upp i Engströmsduvan, som varje år arrangeras till minne av Bertil Engström i Arvika Jaktskytteklubbs regi ute på Paradiset i Högvalta.

Dagen bjöd på stabil och bra skjutning överlag, där dock de sex bästa skyttarna, efter fyra skjutna serier, tog sig hela vägen till final.

Den enda hemmaskytten som tog sig till final var Matts Lundkvist, som där slutade sexa efter totalt 112 nedskjutna duvor.

– Efter finalen är jag inte riktigt nöjd, det är jag inte. Jag hade hoppats på någon mer i alla fall, jag fick bara 21 där. Det blir väl lite anspänning också kanske, när det är på hemmaplan, men det är fort gjort att bomma, menar Matts, som dock känner sig ganska nöjd med dagen annars:

– Så sett så är jag ganska nöjd, det är ju bra att gå till final, tycker jag.

”Det är bara roligt”

En final som fick avgöras på ”sudden”, efter att båda Gullspångskyttarna Lennart Engström och Åke Svensson stannade på 117 i finalen.

Väl i ”sudden” var det den förstnämnde som drog det längsta strået.

– Det brukar fungera bra i ”sudden” för mig, det är bara roligt. Det var bra skjutning i dag och hårt i finalen, det är roligt när det blir så. I stort sett är jag nöjd med skyttet, det strulade lite ett tag, men avslutningen plus finalen och särskjutningen i ”sudden” fungerade bra, säger Lennart.

– Jag är helnöjd, jättebra arrangemang också.

Funkat klockrent

Och från arrangörshåll är man nöjda med dagen.

– Allt har funkat klockrent, framförallt, och skjutningen har varit bra. Det var ju jämt bland finalisterna. Så dagen har flutit jättebra, med funktionärer och allting. Lite färre deltagare än vad vi trodde, det krockar ju lite med annat, men 20 hade vi gärna sett, det är ju trevligt, säger tävlingsledaren Berth Österberg.

Inför strålande solsken – med undantag för finalen – gjorde under lördagen 16 skyttar upp i Engströmsduvan, som varje år arrangeras till minne av Bertil Engström i Arvika Jaktskytteklubbs regi ute på Paradiset i Högvalta.

Dagen bjöd på stabil och bra skjutning överlag, där dock de sex bästa skyttarna, efter fyra skjutna serier, tog sig hela vägen till final.

Den enda hemmaskytten som tog sig till final var Matts Lundkvist, som där slutade sexa efter totalt 112 nedskjutna duvor.

– Efter finalen är jag inte riktigt nöjd, det är jag inte. Jag hade hoppats på någon mer i alla fall, jag fick bara 21 där. Det blir väl lite anspänning också kanske, när det är på hemmaplan, men det är fort gjort att bomma, menar Matts, som dock känner sig ganska nöjd med dagen annars:

– Så sett så är jag ganska nöjd, det är ju bra att gå till final, tycker jag.

”Det är bara roligt”

En final som fick avgöras på ”sudden”, efter att båda Gullspångskyttarna Lennart Engström och Åke Svensson stannade på 117 i finalen.

Väl i ”sudden” var det den förstnämnde som drog det längsta strået.

– Det brukar fungera bra i ”sudden” för mig, det är bara roligt. Det var bra skjutning i dag och hårt i finalen, det är roligt när det blir så. I stort sett är jag nöjd med skyttet, det strulade lite ett tag, men avslutningen plus finalen och särskjutningen i ”sudden” fungerade bra, säger Lennart.

– Jag är helnöjd, jättebra arrangemang också.

Funkat klockrent

Och från arrangörshåll är man nöjda med dagen.

– Allt har funkat klockrent, framförallt, och skjutningen har varit bra. Det var ju jämt bland finalisterna. Så dagen har flutit jättebra, med funktionärer och allting. Lite färre deltagare än vad vi trodde, det krockar ju lite med annat, men 20 hade vi gärna sett, det är ju trevligt, säger tävlingsledaren Berth Österberg.