2016-07-10 22:08

2016-07-10 22:08

Blandade insatser för Johan i Falkenberg

FALKENBERG: Racing

Det blev ingen ny seger för Johan Kristoffersson under helgens STCC-tävling i Falkenberg i något av racen, men väl en andraplats i det första.

Och tack vare att Robert Dahlgren inte hade någon värre lyckad helg plockade Johan följaktligen in en hel del poäng på honom i totalställningen.

– Det var väl helt okej, vi hade ganska bra fart. Men det är ju inte så enkelt med race två, det blir väldigt buffligt med många snabba chaufförer som startar långt bak, konstaterar Johan, som inte är helt nöjd med en femteplats i det andra racet under gårdagen.

Även i kvalheaten var det lite blandat från Johans sida, med en tredjeplats i det första, följt av en femteplats i det andra under lördagen.

– Q1 var ganska bra, vi hade bra balans i bilen och träffade rätt i inställningarna jämfört med på träningarna. Q2 blev ju en parodi, nu startar de långsamma längst fram i båda racen, och det blir nog spännande i morgon, sa Johan efter de två kvalheaten.

Öppnar upp för Johan

Och Johan skulle få rätt, det blev på många sätt en mycket händelserik dag. I det första racet hängde Johan bra med, men kunde dessvärre inte rå på, numera, mästerskapsledande Richard Göransson, och slutade alltså tvåa där.

Även i det andra racet vann Göransson, som i och med detta tar över ledningen i totalställningen för STCC, efter att Robert Dahlgren, som ledde inför helgen, inte alls var lika lyckosam, då han fick bryta båda racen under söndagen – vilket öppnade upp för Kristoffersson.

– Vi tog ju in mycket poäng eftersom Dahlgren bröt, så det är ju positivt, konstaterar Johan.

Johan ligger dock fortsatt på en tredjeplats, men är bara tolv poäng efter Robert Dahlgren i mästerskapet.

Och trots att inte allt funkade helt klockrent i Falkenberg kan man dra många lärdomar av helgen.

– Den information vi fick nu är mycket värt, med både regn och torrt underlag. Vi lär oss mer och mer för varje gång.

– Det var väl helt okej, vi hade ganska bra fart. Men det är ju inte så enkelt med race två, det blir väldigt buffligt med många snabba chaufförer som startar långt bak, konstaterar Johan, som inte är helt nöjd med en femteplats i det andra racet under gårdagen.

Även i kvalheaten var det lite blandat från Johans sida, med en tredjeplats i det första, följt av en femteplats i det andra under lördagen.

– Q1 var ganska bra, vi hade bra balans i bilen och träffade rätt i inställningarna jämfört med på träningarna. Q2 blev ju en parodi, nu startar de långsamma längst fram i båda racen, och det blir nog spännande i morgon, sa Johan efter de två kvalheaten.

Öppnar upp för Johan

Och Johan skulle få rätt, det blev på många sätt en mycket händelserik dag. I det första racet hängde Johan bra med, men kunde dessvärre inte rå på, numera, mästerskapsledande Richard Göransson, och slutade alltså tvåa där.

Även i det andra racet vann Göransson, som i och med detta tar över ledningen i totalställningen för STCC, efter att Robert Dahlgren, som ledde inför helgen, inte alls var lika lyckosam, då han fick bryta båda racen under söndagen – vilket öppnade upp för Kristoffersson.

– Vi tog ju in mycket poäng eftersom Dahlgren bröt, så det är ju positivt, konstaterar Johan.

Johan ligger dock fortsatt på en tredjeplats, men är bara tolv poäng efter Robert Dahlgren i mästerskapet.

Och trots att inte allt funkade helt klockrent i Falkenberg kan man dra många lärdomar av helgen.

– Den information vi fick nu är mycket värt, med både regn och torrt underlag. Vi lär oss mer och mer för varje gång.