2016-07-07 20:11

2016-07-07 20:11

Nya vägar i årets rally

EDANE: Rally

På lördag går den sjätte upplagan av det nationella rallyt i Edane av stapeln. Efter fjolårets stora succé fortsätter man nu på samma spår, med start och målgång på Skutboudden i Brunskog – vilket infördes just förra året.
Dock är en stor del av vägarna nya i år.

– Det är ganska mycket ny väg. Totalt 2,2 mil som vi aldrig har haft alls förut i Rally Edane. Det är inte så roligt om det ser likadant ut varje år, man vill ju ha lite variation, menar tävlingsledaren Micke Lindh.

– Men det är samma typ av väg, så det är ganska lika.

Rallyt kommer utgöras av fem sträckor, som alla körs en gång, och alltså totalt 34 kilometer specialsträckor i området runt Edane och Klässbol.

I skrivande stund ligger antalet anmälda bilar på 133 stycken, vilket är ungefär där man vill vara.

– Det ser väldigt bra ut, tycker jag, det är ungefär som vi har tänkt. 133 bilar är ganska lagom, vi har ett max på 150, men det är ändå mitt i semestertider, konstaterar Micke.

Förra årets totalsegrare, Mats Jonsson, kommer inte till start i år, men det finns ändå en hel del starka namn att hålla lite extra koll på under tävlingen.

– Kristoffer Karlsson (SMK Trollhättan) i den fyrhjulsdrivna klassen är väldigt duktig, och Pär Nordahl har fått upp farten de senaste tävlingarna, så han blir nog giftig, berättar Micke och fortsätter:

– I trimmat tvåhjulsdrivet blir det stenhårt, tio av dem som är med skulle kunna vinna. Vi har till exempel Andreas Persson från Torsby, och Magnus Engelbrektsson från Charlottenberg (Team Treske). I Volvo Original har vi ett jättestort startfält, med bland andra Emil Andersson (Team Westom), Tom Thomasson (MK Ratten) och Knutte Edenholm (Team Westom).

– Det är ganska mycket ny väg. Totalt 2,2 mil som vi aldrig har haft alls förut i Rally Edane. Det är inte så roligt om det ser likadant ut varje år, man vill ju ha lite variation, menar tävlingsledaren Micke Lindh.

– Men det är samma typ av väg, så det är ganska lika.

Rallyt kommer utgöras av fem sträckor, som alla körs en gång, och alltså totalt 34 kilometer specialsträckor i området runt Edane och Klässbol.

I skrivande stund ligger antalet anmälda bilar på 133 stycken, vilket är ungefär där man vill vara.

– Det ser väldigt bra ut, tycker jag, det är ungefär som vi har tänkt. 133 bilar är ganska lagom, vi har ett max på 150, men det är ändå mitt i semestertider, konstaterar Micke.

Förra årets totalsegrare, Mats Jonsson, kommer inte till start i år, men det finns ändå en hel del starka namn att hålla lite extra koll på under tävlingen.

– Kristoffer Karlsson (SMK Trollhättan) i den fyrhjulsdrivna klassen är väldigt duktig, och Pär Nordahl har fått upp farten de senaste tävlingarna, så han blir nog giftig, berättar Micke och fortsätter:

– I trimmat tvåhjulsdrivet blir det stenhårt, tio av dem som är med skulle kunna vinna. Vi har till exempel Andreas Persson från Torsby, och Magnus Engelbrektsson från Charlottenberg (Team Treske). I Volvo Original har vi ett jättestort startfält, med bland andra Emil Andersson (Team Westom), Tom Thomasson (MK Ratten) och Knutte Edenholm (Team Westom).