2016-06-28 16:31

2016-06-28 16:31

Qourtney Cox skrällde i finalen

ARVIKA: Trav

Arvikas söndagstävlingar kördes med sen start och det var långt ifrån ljust när huvudloppet Uttagningsloppets final kördes.

Efter att hon suttit fast i försöket hade Qourtney Cox bättre tur i finalen och spurtade ner Aifur med knapp marginal.

Tur och otur brukar jämna ut sig och det stämde för Qourtney Cox i Arvika under söndagen.

De krafter som hon fick sparade i försöket kom till användning i finalen. Där fick hon tredje par invändigt som blev rygg på ledande Aifur in i den sista kurvan.

Helt fritt blev det först mitt på upploppet och hon hann fram till målfotoseger.

– Vi chansade lite i dag och körde utan bomull i öronen och det blev hon piggare av. Vi testade även barfota i finalen och det föll väl ut. När jag såg att vi skulle få luckan trodde jag på seger, berättade körande Tom Horpestad.

Tränar gör Terje Melnäs.

Favoriter i försöken

I det första försöket, tillika V65-1, var Aifur favorit och Carl Johan Jepson tryckte sig till ledningen efter 500 meter. På den sista långsidan tryckte utvändige River Kemp på rejält men Aifur svarade och kunde sedan gå undan med säker marginal på upploppet.

Det blev en favoritseger även i det andra försöket genom Mr Sethos och Glenn H Persson trots ett lopp utvändigt om ledande Sonia's Dream.

I Perle Pojkens minneslopp, V65-6, blev det en stenhård upploppsduell mellan Nito Nicklas och Viking Faks. Ledande Nito Nicklas såg slagen ut en bit in på upploppet av en starkt avslutande Viking Faks, men han kom tillbaka och vann med knapp marginal.

– Det var väldigt tufft. Den utvändige hästen var förbi med ett huvud på upploppet, men jag chansade lite de sista 50 metrarna och det gick vägen, berättade Mikael J Andersson.

Ny seger för Kristine

Dessförinnan hade Sleipner Tors lopp körts och här vann framgångrika Kristine Kvasnes med Maurstad Milla. Från andra par utvändigt gick Kristine ner i rygg på ledande Lyseng Balder ut på slutvarvet. När Acksjökungen galopperade i den sista kurvan kom Maurstad Milla ut och kunde spurta ner ledaren på upploppet.

Rightkindoftrouble gjorde debut i regi Hans Karlsson och den slutade på bästa tänkbara sätt när han spetsvann tillsammans med sonen Petter i V65-4. I samma lopp gjorde kapable Breezy Badger ett bra lopp efter vila som tvåa efter att Patrik Öhrman tidigt kört fram till dödens.

Play Surprise avgjorde

I lärlingsloppet tog comebackande Judge Reo hand om ledningen i kamp med Play Surprise. Micael Lindblom gick ner i rygg och när luckan kom i den sista kurvan kunde Play Surprise avgöra i en hård upploppsduell.

Tur och otur brukar jämna ut sig och det stämde för Qourtney Cox i Arvika under söndagen.

De krafter som hon fick sparade i försöket kom till användning i finalen. Där fick hon tredje par invändigt som blev rygg på ledande Aifur in i den sista kurvan.

Helt fritt blev det först mitt på upploppet och hon hann fram till målfotoseger.

– Vi chansade lite i dag och körde utan bomull i öronen och det blev hon piggare av. Vi testade även barfota i finalen och det föll väl ut. När jag såg att vi skulle få luckan trodde jag på seger, berättade körande Tom Horpestad.

Tränar gör Terje Melnäs.

Favoriter i försöken

I det första försöket, tillika V65-1, var Aifur favorit och Carl Johan Jepson tryckte sig till ledningen efter 500 meter. På den sista långsidan tryckte utvändige River Kemp på rejält men Aifur svarade och kunde sedan gå undan med säker marginal på upploppet.

Det blev en favoritseger även i det andra försöket genom Mr Sethos och Glenn H Persson trots ett lopp utvändigt om ledande Sonia's Dream.

I Perle Pojkens minneslopp, V65-6, blev det en stenhård upploppsduell mellan Nito Nicklas och Viking Faks. Ledande Nito Nicklas såg slagen ut en bit in på upploppet av en starkt avslutande Viking Faks, men han kom tillbaka och vann med knapp marginal.

– Det var väldigt tufft. Den utvändige hästen var förbi med ett huvud på upploppet, men jag chansade lite de sista 50 metrarna och det gick vägen, berättade Mikael J Andersson.

Ny seger för Kristine

Dessförinnan hade Sleipner Tors lopp körts och här vann framgångrika Kristine Kvasnes med Maurstad Milla. Från andra par utvändigt gick Kristine ner i rygg på ledande Lyseng Balder ut på slutvarvet. När Acksjökungen galopperade i den sista kurvan kom Maurstad Milla ut och kunde spurta ner ledaren på upploppet.

Rightkindoftrouble gjorde debut i regi Hans Karlsson och den slutade på bästa tänkbara sätt när han spetsvann tillsammans med sonen Petter i V65-4. I samma lopp gjorde kapable Breezy Badger ett bra lopp efter vila som tvåa efter att Patrik Öhrman tidigt kört fram till dödens.

Play Surprise avgjorde

I lärlingsloppet tog comebackande Judge Reo hand om ledningen i kamp med Play Surprise. Micael Lindblom gick ner i rygg och när luckan kom i den sista kurvan kunde Play Surprise avgöra i en hård upploppsduell.