2016-06-21 18:13

2016-06-21 18:13

EM-biljett på spel

ARVIKA: Friidrott

Det är ganska tunnsått med tävlingar och matcher under midsommar, men KFUM Arvika Friidrott går mot strömmen och bjuder på en liten tävling – men med en hög insats – under midsommardagen.

I den hastigt ihopsnickrade tävlingen ”Arvikasläggan” kommer Sverigetvåan Oscar Vestlund till start för att, om möjligt, säkra en biljett till stundande friidrotts-EM.

– Oscar hörde av sig själv. Han hoppas kvalificera sig till EM och han vet att det är en bra kastring här. Vad det är som gör ringen bra vet vi inte, men det är så det är, konstaterar Arvika Friidrotts Morgan Danielsson, som nappade på Vestlunds förfrågan.

– Vi hade något liknande för tre år sedan, då Markus Johansson och Oscar Vestlund var här, så det här blir den andra upplagan. Det här är helt fel dag för att det ska bli speciellt många släggkastare till start, så det blir nog bara en eller två. Men det är bra klass på det.

Oscar har kastat 70,95 som bäst i år och behöver kasta över 73,50 för att klara kvalgränsen.

I den hastigt ihopsnickrade tävlingen ”Arvikasläggan” kommer Sverigetvåan Oscar Vestlund till start för att, om möjligt, säkra en biljett till stundande friidrotts-EM.

– Oscar hörde av sig själv. Han hoppas kvalificera sig till EM och han vet att det är en bra kastring här. Vad det är som gör ringen bra vet vi inte, men det är så det är, konstaterar Arvika Friidrotts Morgan Danielsson, som nappade på Vestlunds förfrågan.

– Vi hade något liknande för tre år sedan, då Markus Johansson och Oscar Vestlund var här, så det här blir den andra upplagan. Det här är helt fel dag för att det ska bli speciellt många släggkastare till start, så det blir nog bara en eller två. Men det är bra klass på det.

Oscar har kastat 70,95 som bäst i år och behöver kasta över 73,50 för att klara kvalgränsen.