2016-06-07 20:02

2016-06-07 20:02

Ny viktig derbyseger för Arvika

ARVIKA: Fotboll

Viktiga poäng. Arvikas herrar tog i lördags tre mycket viktiga poäng när man slog gästande Töcksfors på Solviksvallen med 1-0, efter ett tidigt straffmål.

Men matchen hade kunnat sluta helt annorlunda om man inte hade haft en storspelande målvakt i Patrik Hjalmarsson – som innan målet hade stått för en makalös dubbelräddning på just en straff.

– Det var väldigt skönt att få göra de där räddningarna, konstaterar Hjalmarsson nöjt efter matchen.

Ett Arvika i stort behov av poäng tog alltså emot gästande Töcksfors för ännu ett västvärmländskt derby på Solviksvallen.

Man hade innan lördagens drabbning inte tagit varken poäng eller gjort något mål mer än i derbyt mot Ås/Åmotfors för några veckor sedan, vilket gjorde att man inför matchen låg sist i herrfyrans tabell.

Men det något dystra läget såg man dock till att förbättra något, då man till slut kunde gå segrande ur striden med 1-0 – i en match där man fick se allt annat än en bländande vacker fotboll.

– Man ska ju inte försöka och påstå att det är något skönspel, för det ät ju inte. Det är väldigt, väldigt mycket kamp, menar Arvikatränaren Mikael Holgersson.

– Det är klart att det är en väldigt viktig match för båda lagen, och det är ju lite surt och grinigt matchen igenom egentligen. Vi pratar om att vi ska försöka fokusera på vårat, men jag tycker vi till och från kanske dras med i deras tjafs.

Blev drömstart

Det som kunde ha blivit en mardrömsstart i matchen för Arvika blev istället till en drömstart, mer eller mindre, då man redan i den första spelminuten får en straff emot sig – vilken Patrik Hjalmarsson i målet räddar.

Returen gick dock rakt ut till en Töcksforsspelare, men även den tog Hjalmarsson.

– Vi var väl inte riktigt med i matchen precis de första sekunderna där, så det var lite onödigt. Första målet är väldigt viktigt i en sån här match, speciellt nu när vi kanske inte har producerat så där jättemycket mål under säsongens gång. Så det var väldigt skönt att få göra de där räddningarna, säger Hjalmarsson.

Och ännu skönare skulle det bli när hemmalaget i sin tur får en straff med sig bara lite drygt tio minuter efter den första situationen, där lagkaptenen Pierre Thunberg kliver fram och kyligt sätter det som skulle visa sig bli matchens enda mål.

– Mycket tur på den, tror jag. Nej, det var riktigt ”gött” var det, speciellt när vi håller nollan sen i resten av matchen. De har ju ett par farliga lägen, men annars har de inte så himla mycket heller. Vi rullar bra och jobbar för varandra, det går vår väg helt enkelt idag, konstaterar lagkaptenen.

Och just dessa två situationer hade troligen väldigt stor betydelse för utgången av matchen.

– Det är klart att det lyfter oss mentalt när Patrik räddar straffen i början, och sen när Pierre sätter våran straff så lyfter det oss, vi får lite mer energi. Det är klart att vi har förlorat en hel del matcher och det sätter ju sig, så det första målet är oerhört viktigt, uppenbarligen, säger Holgersson.

Viktig seger

– Sen är det ju tajt och det är jämnt, Töcksfors tycker säkert att de var värda oavgjort, vi hade ju en varsin i stolpen. Men självklart ohyggligt viktig seger för oss, det ger oss ju lite kontakt och självförtroende, nu är det bara att gnugga vidare, menar Mikael, som tyckte att framförallt två spelare utmärkte sig lite extra:

– Patrik är bra, vi behöver ha en målvakt som räddar poäng åt oss ibland, så enkelt är det. Tobias Ingman tycker jag är väldigt bra, jag tycker han är en motor i vårat spel, tveklöst. Sen är det ett väldigt, väldigt bra jobb av alla.

Men matchen hade kunnat sluta helt annorlunda om man inte hade haft en storspelande målvakt i Patrik Hjalmarsson – som innan målet hade stått för en makalös dubbelräddning på just en straff.

– Det var väldigt skönt att få göra de där räddningarna, konstaterar Hjalmarsson nöjt efter matchen.

Ett Arvika i stort behov av poäng tog alltså emot gästande Töcksfors för ännu ett västvärmländskt derby på Solviksvallen.

Man hade innan lördagens drabbning inte tagit varken poäng eller gjort något mål mer än i derbyt mot Ås/Åmotfors för några veckor sedan, vilket gjorde att man inför matchen låg sist i herrfyrans tabell.

Men det något dystra läget såg man dock till att förbättra något, då man till slut kunde gå segrande ur striden med 1-0 – i en match där man fick se allt annat än en bländande vacker fotboll.

– Man ska ju inte försöka och påstå att det är något skönspel, för det ät ju inte. Det är väldigt, väldigt mycket kamp, menar Arvikatränaren Mikael Holgersson.

– Det är klart att det är en väldigt viktig match för båda lagen, och det är ju lite surt och grinigt matchen igenom egentligen. Vi pratar om att vi ska försöka fokusera på vårat, men jag tycker vi till och från kanske dras med i deras tjafs.

Blev drömstart

Det som kunde ha blivit en mardrömsstart i matchen för Arvika blev istället till en drömstart, mer eller mindre, då man redan i den första spelminuten får en straff emot sig – vilken Patrik Hjalmarsson i målet räddar.

Returen gick dock rakt ut till en Töcksforsspelare, men även den tog Hjalmarsson.

– Vi var väl inte riktigt med i matchen precis de första sekunderna där, så det var lite onödigt. Första målet är väldigt viktigt i en sån här match, speciellt nu när vi kanske inte har producerat så där jättemycket mål under säsongens gång. Så det var väldigt skönt att få göra de där räddningarna, säger Hjalmarsson.

Och ännu skönare skulle det bli när hemmalaget i sin tur får en straff med sig bara lite drygt tio minuter efter den första situationen, där lagkaptenen Pierre Thunberg kliver fram och kyligt sätter det som skulle visa sig bli matchens enda mål.

– Mycket tur på den, tror jag. Nej, det var riktigt ”gött” var det, speciellt när vi håller nollan sen i resten av matchen. De har ju ett par farliga lägen, men annars har de inte så himla mycket heller. Vi rullar bra och jobbar för varandra, det går vår väg helt enkelt idag, konstaterar lagkaptenen.

Och just dessa två situationer hade troligen väldigt stor betydelse för utgången av matchen.

– Det är klart att det lyfter oss mentalt när Patrik räddar straffen i början, och sen när Pierre sätter våran straff så lyfter det oss, vi får lite mer energi. Det är klart att vi har förlorat en hel del matcher och det sätter ju sig, så det första målet är oerhört viktigt, uppenbarligen, säger Holgersson.

Viktig seger

– Sen är det ju tajt och det är jämnt, Töcksfors tycker säkert att de var värda oavgjort, vi hade ju en varsin i stolpen. Men självklart ohyggligt viktig seger för oss, det ger oss ju lite kontakt och självförtroende, nu är det bara att gnugga vidare, menar Mikael, som tyckte att framförallt två spelare utmärkte sig lite extra:

– Patrik är bra, vi behöver ha en målvakt som räddar poäng åt oss ibland, så enkelt är det. Tobias Ingman tycker jag är väldigt bra, jag tycker han är en motor i vårat spel, tveklöst. Sen är det ett väldigt, väldigt bra jobb av alla.