2016-06-07 20:11

2016-06-07 20:11

Hans-Peter säkrade första inteckningen

HÖGVALTA: Pistolskytte

Första inteckningen i den senaste Jössekedjan stod på spel på Paradiset, och den gick till segervane hemmaskytten Hans-Peter Sörensson.
– Det gick över förväntan. Jag tvekade länge om jag skulle vara med och skjuta i dag eftersom jag hade sådan träningsvärk, men det gick bra, säger Hans-Peter.

Det bjöds på gott om hemmaframgångar när Arvika Pistolskytteklubb bjöd in till tävlingar på Paradiset i lördags.

I Jössekedjan var det Hans-Peter Sörensson som lyckades bäst.

Van vinnare

Den segervane Klass 3-skytten säkrade sin första seger för dagen genom att skjuta 330 poäng med sitt C-vapen, och följde sedan upp det med att skjuta 335 poäng med sitt B-vapen – ett resultat som gav honom den första inteckningen i den nya Jössekedjan.

– Det var sjätte gången jag vann den här tävlingen, berättar Hans-Peter.

En kedja, den förrförra, har Hans-Peter i sin ägo sedan tidigare. I den förra hann han skaffa sig två inteckningar innan Per-Anders Lander från Säffle ifjol fick ta med den hem efter sin tredje inteckning.

Nu har Hans-Peter skaffat sig det bästa utgångsläget i kampen om att hinna först till tre inteckningar i den senaste kedjan – och det lyckades han med trots att han inte hade skaffat sig själv det bästa utgångsläget inför tävlingen i lördags.

– Jag var iväg och spelade freesbeegolf under veckan, och då använde jag muskler som jag inte brukar använda upptäckte jag, säger Hans-Peter med ett brett leende.

– Jag har rejäl träningsvärk, och ett tag var jag tveksam till om jag skulle vara med i dag. Så jag hade inga förhoppningar alls i dag i och med det, och i och med att jag tränat såpass lite som jag har gjort i år.

Gångbart resultat

335 poäng fick Hans-Peter ändå ihop, och det är ett resultat som står sig hyfsat bra även i större sammanhang.

– På ett SM är man med i final på det, så det är jag riktigt nöjd med.

Hemmaseger blev det även i Normacupen, där de åtta bästa skyttarna i de olika klasserna i Jössekedjan gjorde upp. Här var Uno Hed starkast och säkrade sin första seger i tävlingen.

Det bjöds på gott om hemmaframgångar när Arvika Pistolskytteklubb bjöd in till tävlingar på Paradiset i lördags.

I Jössekedjan var det Hans-Peter Sörensson som lyckades bäst.

Van vinnare

Den segervane Klass 3-skytten säkrade sin första seger för dagen genom att skjuta 330 poäng med sitt C-vapen, och följde sedan upp det med att skjuta 335 poäng med sitt B-vapen – ett resultat som gav honom den första inteckningen i den nya Jössekedjan.

– Det var sjätte gången jag vann den här tävlingen, berättar Hans-Peter.

En kedja, den förrförra, har Hans-Peter i sin ägo sedan tidigare. I den förra hann han skaffa sig två inteckningar innan Per-Anders Lander från Säffle ifjol fick ta med den hem efter sin tredje inteckning.

Nu har Hans-Peter skaffat sig det bästa utgångsläget i kampen om att hinna först till tre inteckningar i den senaste kedjan – och det lyckades han med trots att han inte hade skaffat sig själv det bästa utgångsläget inför tävlingen i lördags.

– Jag var iväg och spelade freesbeegolf under veckan, och då använde jag muskler som jag inte brukar använda upptäckte jag, säger Hans-Peter med ett brett leende.

– Jag har rejäl träningsvärk, och ett tag var jag tveksam till om jag skulle vara med i dag. Så jag hade inga förhoppningar alls i dag i och med det, och i och med att jag tränat såpass lite som jag har gjort i år.

Gångbart resultat

335 poäng fick Hans-Peter ändå ihop, och det är ett resultat som står sig hyfsat bra även i större sammanhang.

– På ett SM är man med i final på det, så det är jag riktigt nöjd med.

Hemmaseger blev det även i Normacupen, där de åtta bästa skyttarna i de olika klasserna i Jössekedjan gjorde upp. Här var Uno Hed starkast och säkrade sin första seger i tävlingen.