2016-06-07 20:10

2016-06-07 20:10

Favoritsegrar på Westom

RACKSTAD: Rallycross

Förhandsfavoriterna Kevin Eriksson och Thomas Bryntesson levererade, och det med besked, när MK Team Westom bjöd in till den andra deltävlingen i RallyX Nordic i lördags.
Kevin Eriksson dominerade stort i Supercar, där norrmannen Alexander Hvaal slutade trea i sin Eklund-bubbla, och Thomas Bryntesson var än mer överlägsen i Supercar Lites – där hemmahoppet Simon Olofsson fick slänga in handduken direkt efter starten i semifinalen.

Edaföraren Simon Olofsson var det stora västhoppet i Supercar Lites-klassen när den andra deltävlingen i RallyX Nordic kördes på Westombanan i lördags.

Simon kom till ”hemmatävlingen” med två raka pallplatser i VM i bagaget, och hade siktet inställt på att utmana storfavoriten, Töcksforssonen Thomas Bryntesson, om segern – men han fick följa finalen från läktarplats.

Riktigt tråkigt

– Det känns, fult sagt, åt helvete. Det känns riktigt tråkigt, säger Simon, som alltså tvingades bryta mer eller mindre direkt efter start i sin semifinal.

– Jag fick en smäll efter starten i tredje heatet och blev stående. Det mesta gick sönder, men vi fick i ordning på det, trodde vi, berättar Simon.

– Men i semifinalen blev bilen framhjulsdriven direkt, och då valde jag att bryta. Risken är att något mer hade gått sönder om jag inte hade gjort det.

Simon ska tävla till helgen igen, då VM-cirkusen gästar norska Hell, och dit kommer han trots allt att åka med en bra känsla. Lördagens tävling på Westombanan slutade visserligen inte alls som Simon hade hoppats på, men den började bra.

– Jag har aldrig tyckt om banan tidigare, men nu kände jag att det funkade bra direkt på träningen. Jag hade bra fart kände jag. Inställningarna jag har på bilen nu funkar jättebra. Därför kändes det surt att det blev som det blev, konstaterar Simon.

Bryntesson imponerade

Storfavoriten Thomas Bryntesson rådde Simon ändå inte på i de två inledande kvalomgångarna, och Töcksforssonen noterades för snabbaste tid även i den tredje kvalomgången innan han fullbordade dagen med överlägsna segrar i semifinal och final.

Hvaal på pallen

I lördagens huvudklass, Supercar, var Kevin Eriksson från Nynäshamn förhandsfavorit, och även han motsvarade förväntningarna i stor stil.

Sällskap på prispallen efter finalen fick han av tvåan Lukas Walfridsson från Torsby och trean Alexander Hvaal – norrmannen som kör för Per Eklunds team.

– Vi slet i början av dagen, men vi fann farten allteftersom, säger Alexander, som använde lördagens tävling på Westom som ett test inför fortsättningen i EM.

– Vi har absolut tagit ett kliv under den här dagen. Vi är på rätt väg med fjädring och annat i inställningarna. Den här helgen har varit bra för oss, och att vi blev trea till slut, och vann över de andra norrmännen, det får jag vara nöjd med, avslutar han med ett leende.

Edaföraren Simon Olofsson var det stora västhoppet i Supercar Lites-klassen när den andra deltävlingen i RallyX Nordic kördes på Westombanan i lördags.

Simon kom till ”hemmatävlingen” med två raka pallplatser i VM i bagaget, och hade siktet inställt på att utmana storfavoriten, Töcksforssonen Thomas Bryntesson, om segern – men han fick följa finalen från läktarplats.

Riktigt tråkigt

– Det känns, fult sagt, åt helvete. Det känns riktigt tråkigt, säger Simon, som alltså tvingades bryta mer eller mindre direkt efter start i sin semifinal.

– Jag fick en smäll efter starten i tredje heatet och blev stående. Det mesta gick sönder, men vi fick i ordning på det, trodde vi, berättar Simon.

– Men i semifinalen blev bilen framhjulsdriven direkt, och då valde jag att bryta. Risken är att något mer hade gått sönder om jag inte hade gjort det.

Simon ska tävla till helgen igen, då VM-cirkusen gästar norska Hell, och dit kommer han trots allt att åka med en bra känsla. Lördagens tävling på Westombanan slutade visserligen inte alls som Simon hade hoppats på, men den började bra.

– Jag har aldrig tyckt om banan tidigare, men nu kände jag att det funkade bra direkt på träningen. Jag hade bra fart kände jag. Inställningarna jag har på bilen nu funkar jättebra. Därför kändes det surt att det blev som det blev, konstaterar Simon.

Bryntesson imponerade

Storfavoriten Thomas Bryntesson rådde Simon ändå inte på i de två inledande kvalomgångarna, och Töcksforssonen noterades för snabbaste tid även i den tredje kvalomgången innan han fullbordade dagen med överlägsna segrar i semifinal och final.

Hvaal på pallen

I lördagens huvudklass, Supercar, var Kevin Eriksson från Nynäshamn förhandsfavorit, och även han motsvarade förväntningarna i stor stil.

Sällskap på prispallen efter finalen fick han av tvåan Lukas Walfridsson från Torsby och trean Alexander Hvaal – norrmannen som kör för Per Eklunds team.

– Vi slet i början av dagen, men vi fann farten allteftersom, säger Alexander, som använde lördagens tävling på Westom som ett test inför fortsättningen i EM.

– Vi har absolut tagit ett kliv under den här dagen. Vi är på rätt väg med fjädring och annat i inställningarna. Den här helgen har varit bra för oss, och att vi blev trea till slut, och vann över de andra norrmännen, det får jag vara nöjd med, avslutar han med ett leende.