2016-06-07 20:02

2016-06-07 20:02

Arvika satte sig själva i svår sits

ARVIKA: Fotboll

Lördagens match mellan Arvika och Skoghall II i damtrean innehöll det allra mesta.
Man fick bland annat se hemmalaget komma tillbaka från ett 2-5-underläge i den andra halvleken - vilket skulle visa sig räcka till åtminstone en, minst sagt, välbehövlig poäng.

– Men vi ska ju aldrig behöva sätta oss i den här situationen, vi är så jävla dåliga i första halvlek så att jag vill spy, säger en missnöjd Håkan Wennberg, tränare i Arvika, direkt efter matchen mot gästande tabellfyran.

Detta till trots så var det faktiskt Arvika som fick den klart bästa starten i matchen, då Marie Olsson efter kvarten spelad slog till med två snabba mål och därmed skickade hemmalaget upp i en 2-0-ledning.

En ledning som dock inte skulle visa sig bli särskilt långvarig, för knappt tio minuter senare var det reducerat och efter ytterligare tio minuter också kvitterat. Innan halvleken var över hade gästerna hunnit vända till bortaledning, 2-3.

Inte en siffra rätt

– Allt studsar ju deras väg. Vi klarar inte att få undan bollen, vi rensar på benen och vi gör inte en siffra rätt sen efter 2-0, säger Håkan.

Och eländet fortsatte även i början av den andra halvleken, då gästerna först utökade ledningen till 4-2, för att sedan också sätta det som, majoriteten nog trodde, var spiken i kistan när man även gjorde 2-5 på straff.

– Vi är fortfarande inte något desperata, utan vi står och tittar och allt det där. Så jag håller ju på och byter ihjäl mig för att få fatt på det, och jag tänkte: ”Vad händer?”.

3-5 kom dock bara minuten efter, då Fanny Wilsborn presenterade sig i målprotokollet, för att sedan se inbytte Frida Andersson Rosenqvist snyggt sätta dit 4-5 i den 75:e matchminuten.

Några få minuter senare fick även Arvika en straff med sig, vilken Fanny säkert tog hand om och därmed blev tvåmålsskytt också hon.

Lägen för båda

I slutminuterna kunde det egentligen ha slutat hur som helst, då båda lagen skapade lägen till att kunna avgöra – Skoghall hade exempelvis en ribbträff precis i slutet – men den redan så målglada matchen skulle inte få ytterligare ett, utan båda lagen fick istället med sig en varsin poäng efter i och med slutresultatet 5-5.

– Till slut börjar det trilla in lite mål då. Vi är ju inte bra på hela matchen, men vi börjar i alla fall att springa framåt och tro på att vi kan göra mål. Men vi ska ju inte förlora en sån här match, men det är vi väldigt nära att göra, konstaterar Håkan, som vill dela ut beröm enligt följande:

– Marie (Widén) i mål, hon har ju inget att göra på målen och hon räddar oss på slutet. Och Marie Olsson som spelar forward, hon gör ju två mål och fixar straff och jobbar bra. Och Sara Ledin sliter som fan på mitten jämt.

Arvika står nu med sex omgångar spelade på fyra poäng i damtrean-tabellen och är för närvarande nästjumbo, men hade vid en seger kunnat ta sig upp ovanför strecket.

– Men vi ska ju aldrig behöva sätta oss i den här situationen, vi är så jävla dåliga i första halvlek så att jag vill spy, säger en missnöjd Håkan Wennberg, tränare i Arvika, direkt efter matchen mot gästande tabellfyran.

Detta till trots så var det faktiskt Arvika som fick den klart bästa starten i matchen, då Marie Olsson efter kvarten spelad slog till med två snabba mål och därmed skickade hemmalaget upp i en 2-0-ledning.

En ledning som dock inte skulle visa sig bli särskilt långvarig, för knappt tio minuter senare var det reducerat och efter ytterligare tio minuter också kvitterat. Innan halvleken var över hade gästerna hunnit vända till bortaledning, 2-3.

Inte en siffra rätt

– Allt studsar ju deras väg. Vi klarar inte att få undan bollen, vi rensar på benen och vi gör inte en siffra rätt sen efter 2-0, säger Håkan.

Och eländet fortsatte även i början av den andra halvleken, då gästerna först utökade ledningen till 4-2, för att sedan också sätta det som, majoriteten nog trodde, var spiken i kistan när man även gjorde 2-5 på straff.

– Vi är fortfarande inte något desperata, utan vi står och tittar och allt det där. Så jag håller ju på och byter ihjäl mig för att få fatt på det, och jag tänkte: ”Vad händer?”.

3-5 kom dock bara minuten efter, då Fanny Wilsborn presenterade sig i målprotokollet, för att sedan se inbytte Frida Andersson Rosenqvist snyggt sätta dit 4-5 i den 75:e matchminuten.

Några få minuter senare fick även Arvika en straff med sig, vilken Fanny säkert tog hand om och därmed blev tvåmålsskytt också hon.

Lägen för båda

I slutminuterna kunde det egentligen ha slutat hur som helst, då båda lagen skapade lägen till att kunna avgöra – Skoghall hade exempelvis en ribbträff precis i slutet – men den redan så målglada matchen skulle inte få ytterligare ett, utan båda lagen fick istället med sig en varsin poäng efter i och med slutresultatet 5-5.

– Till slut börjar det trilla in lite mål då. Vi är ju inte bra på hela matchen, men vi börjar i alla fall att springa framåt och tro på att vi kan göra mål. Men vi ska ju inte förlora en sån här match, men det är vi väldigt nära att göra, konstaterar Håkan, som vill dela ut beröm enligt följande:

– Marie (Widén) i mål, hon har ju inget att göra på målen och hon räddar oss på slutet. Och Marie Olsson som spelar forward, hon gör ju två mål och fixar straff och jobbar bra. Och Sara Ledin sliter som fan på mitten jämt.

Arvika står nu med sex omgångar spelade på fyra poäng i damtrean-tabellen och är för närvarande nästjumbo, men hade vid en seger kunnat ta sig upp ovanför strecket.