2016-05-24 20:01

2016-05-24 20:01

Hagelstig gjorde comeback

BORTAN: Jaktskytte

Bortans Jaktskytteklubbs hagelstig var populär när det begav sig, men det var rätt länge sedan den arrangerades förra gången.
En situation som man nu kommit till rätta med, då klubben väckt liv i tävlingen igen – med gott resultat.

– Det kom 92 skyttar och det är inte så dåligt, det är vi nöjda med, konstaterar Mikael Kyrksjö.

Nöjda var nog också skyttarna, med tanke på det numera ganska tunna utbudet av liknande tävlingar.

– Som det är nu är det en tävling i Kil, en i Kristinehamn och så vi. För 30 år sedan så fanns det ett 20-tal stigar i Värmland, men nu är vi nere på tre. Det finns en stor möjlighet att det blir ännu fler till start nästa år, då det är fler som känner till den här tävlingen.

20 år sedan

Senaste gången tävlingen arrangerades var för nästan 20 år sedan men tävlingsplatsen, Bortans jaktskyttebana, var densamma.

En plats där Arvikas Christian Andreasson tydligen trivdes alldeles utmärkt, då han var vassast av alla i den öppna klassen. Tre skyttar skrapade ihop 160 poäng, utöver Christian också Ole Martin Överby, från Eidskog, och Anders Utter, från Gräsmark, men i skiljeskotten var det fördel för Andreasson.

Västvärmländska tätplaceringar i övrigt noterar vi för Lars-Åke Olsson, Åmotfors, som vann klassen Äldre oldboys med 145 poäng, Marie Claesson, Mangskog, trea i damklassen med 116 poäng, och Oskar Turzik, Glaskogen, trea i juniorklassen med 114 poäng, vilket var exakt lika mycket som fjärdeplacerade Anton Andreasson, från Arvika.

Lite drygt 35 funktionärer, fördelat på åtta stationer, såg till att tävlingen avlöpte utan mankemang

– Det är en stab som tycker att det här är roligt och vi har också lyckats få med de yngre, det är roligt.

– Det kom 92 skyttar och det är inte så dåligt, det är vi nöjda med, konstaterar Mikael Kyrksjö.

Nöjda var nog också skyttarna, med tanke på det numera ganska tunna utbudet av liknande tävlingar.

– Som det är nu är det en tävling i Kil, en i Kristinehamn och så vi. För 30 år sedan så fanns det ett 20-tal stigar i Värmland, men nu är vi nere på tre. Det finns en stor möjlighet att det blir ännu fler till start nästa år, då det är fler som känner till den här tävlingen.

20 år sedan

Senaste gången tävlingen arrangerades var för nästan 20 år sedan men tävlingsplatsen, Bortans jaktskyttebana, var densamma.

En plats där Arvikas Christian Andreasson tydligen trivdes alldeles utmärkt, då han var vassast av alla i den öppna klassen. Tre skyttar skrapade ihop 160 poäng, utöver Christian också Ole Martin Överby, från Eidskog, och Anders Utter, från Gräsmark, men i skiljeskotten var det fördel för Andreasson.

Västvärmländska tätplaceringar i övrigt noterar vi för Lars-Åke Olsson, Åmotfors, som vann klassen Äldre oldboys med 145 poäng, Marie Claesson, Mangskog, trea i damklassen med 116 poäng, och Oskar Turzik, Glaskogen, trea i juniorklassen med 114 poäng, vilket var exakt lika mycket som fjärdeplacerade Anton Andreasson, från Arvika.

Lite drygt 35 funktionärer, fördelat på åtta stationer, såg till att tävlingen avlöpte utan mankemang

– Det är en stab som tycker att det här är roligt och vi har också lyckats få med de yngre, det är roligt.