2016-05-24 20:28

2016-05-24 20:28

Arvid och Sophia imponerade

ARVIKA: Skolidrott

I måndags avgjordes årets upplaga av Solbergaklassikerns löpdel, och in till målet på Degerängen kom två suveräna segrare i form av Arvid Ränkeskog och Sophia Rosch.

Arvid Ränkeskog, TE15, var först i mål när årets upplaga av Solbergaklassikerns löpdel avgjordes under måndagen.

Segertiden skrevs till 1.05,30, och därmed var Arvid hela sju och en halv minut före tvåan, fjolårssegraren Oskar Olsson, NA13B, i mål.

– Jag ryckte ifrån honom efter elva kilometer ungefär. Jag tog i lite extra i uppförsbackarna där för att se om han skulle orka hänga på, säger Arvid, som inte bara hade sin egen snabbhet och uthållighet att tacka för att segermarginalen växte till sig såpass mycket som den gjorde under de två-tre sista kilometerna i loppet.

– Nej, man ska ju springa rätt också, konstaterar Arvid med ett leende.

Det lyckades nämligen inte Oskar Olsson med den här gången.

– Jag kom ut ur skogen i Taserud, och jag måste vara blind för Leif Zaars säger att det finns två blå snitslar där, men jag såg ingen, säger Oskar och suckar.

– Förra året var jag först hela vägen, och hittade själv. Nu tog jag fel väg och kom ut bland några hus. Minuterna tickade iväg där. Till slut stannade jag och orienterade mig, och det slutade med att jag fick springa ner vid EM-möbler och ta den vägen till mål, berättar Oskar.

– Men Arvid var en bra bit före mig när vi kom ut i Taserud, så han hade vunnit ändå, konstaterar Oskar, som till slut säkrade andraplatsen genom att spurta ifrån Alfred Peterson Rehn, EK15B, sista biten in mot mål.

Tidigt segerryck

En överlägsen segrare blev det även på damsidan där en annan debutant, Sophia Rosch, NA15, var först över mållinjen på tiden 1.15,13.

– Jag hade som mål att vinna för löpning är lite min grej, säger Sophia.

– Sådana här lopp tycker jag är kul, det blir en liten utmaning i och med banan är som den är, fortsätter Sophia, som lämnade övriga damfältet bakom sig mer eller mindre direkt efter starten i Sälboda.

– Det var inte min tanke. Jag hade tänkt lägga mig bakom någon annan tjej i början, men jag såg ingen framför mig när jag började titta efter någon, så jag tog rygg på några killar framför mig i stället.

Rebecca Lindh, SA13A, sprang i mål som tvåa i damklassen på tiden 1.22,25, och trea kom Linnea Söderström, NA13B på tiden 1.24,10.

Totalt genomförde 150 personer årets löpklassiker, som var den 31:a i ordningen, och det deltagarantalet var initiativtagaren Leif Zaars nöjd med.

– Med tanke på att elevantalet på skolan bara är 400 så är det bra. Det är det minsta elevantalet som det har varit sedan jag kom till Solberga 1971, konstaterar Leif.

– Dels har det att göra med att årskullarna är mindre nu, men det beror också på att vi inte har komvux på skolan längre, och att Handelsprogrammet har flyttat till Taserud, fortsätter han.

– Att vi kan ha så många deltagare när såpass få elever går på skolan är riktigt roligt tycker jag.

Arvid Ränkeskog, TE15, var först i mål när årets upplaga av Solbergaklassikerns löpdel avgjordes under måndagen.

Segertiden skrevs till 1.05,30, och därmed var Arvid hela sju och en halv minut före tvåan, fjolårssegraren Oskar Olsson, NA13B, i mål.

– Jag ryckte ifrån honom efter elva kilometer ungefär. Jag tog i lite extra i uppförsbackarna där för att se om han skulle orka hänga på, säger Arvid, som inte bara hade sin egen snabbhet och uthållighet att tacka för att segermarginalen växte till sig såpass mycket som den gjorde under de två-tre sista kilometerna i loppet.

– Nej, man ska ju springa rätt också, konstaterar Arvid med ett leende.

Det lyckades nämligen inte Oskar Olsson med den här gången.

– Jag kom ut ur skogen i Taserud, och jag måste vara blind för Leif Zaars säger att det finns två blå snitslar där, men jag såg ingen, säger Oskar och suckar.

– Förra året var jag först hela vägen, och hittade själv. Nu tog jag fel väg och kom ut bland några hus. Minuterna tickade iväg där. Till slut stannade jag och orienterade mig, och det slutade med att jag fick springa ner vid EM-möbler och ta den vägen till mål, berättar Oskar.

– Men Arvid var en bra bit före mig när vi kom ut i Taserud, så han hade vunnit ändå, konstaterar Oskar, som till slut säkrade andraplatsen genom att spurta ifrån Alfred Peterson Rehn, EK15B, sista biten in mot mål.

Tidigt segerryck

En överlägsen segrare blev det även på damsidan där en annan debutant, Sophia Rosch, NA15, var först över mållinjen på tiden 1.15,13.

– Jag hade som mål att vinna för löpning är lite min grej, säger Sophia.

– Sådana här lopp tycker jag är kul, det blir en liten utmaning i och med banan är som den är, fortsätter Sophia, som lämnade övriga damfältet bakom sig mer eller mindre direkt efter starten i Sälboda.

– Det var inte min tanke. Jag hade tänkt lägga mig bakom någon annan tjej i början, men jag såg ingen framför mig när jag började titta efter någon, så jag tog rygg på några killar framför mig i stället.

Rebecca Lindh, SA13A, sprang i mål som tvåa i damklassen på tiden 1.22,25, och trea kom Linnea Söderström, NA13B på tiden 1.24,10.

Totalt genomförde 150 personer årets löpklassiker, som var den 31:a i ordningen, och det deltagarantalet var initiativtagaren Leif Zaars nöjd med.

– Med tanke på att elevantalet på skolan bara är 400 så är det bra. Det är det minsta elevantalet som det har varit sedan jag kom till Solberga 1971, konstaterar Leif.

– Dels har det att göra med att årskullarna är mindre nu, men det beror också på att vi inte har komvux på skolan längre, och att Handelsprogrammet har flyttat till Taserud, fortsätter han.

– Att vi kan ha så många deltagare när såpass få elever går på skolan är riktigt roligt tycker jag.