2015-10-30 06:00

2015-10-30 06:00

Dubbla bud i Ås/Åmotfors

ÅS/ÅMOTFORS: Fotboll

– Jag har inte fått någon förfrågan än om att fortsätta träna Ås/Åmotfors, säger tränaren Sten-Åke ”Stenis” Westby som var med och ledde herrarna till serieseger i division V.
Klubben har dock en annan bild.
– Det är klart med ”Stenis”, inte påskrivet än, men rent teoretiskt skrev han på ett tvåårskontrakt förra året, säger ordförande Lars Bryntesson.

Fotbollsherrarna i Ås/Åmotfors slutade säsongen med guldhattarna på och ett kliv upp till division IV. Vid rodret fanns då Sten-Åke Westby. Om han kommer att fortsätta träna nästa säsong råder det delade meningar om.

– Jag kan inte svara på det, vi har inte kommit längre, klubben håller på att summera. Jag har inte fått någon förfrågan än. Men det är alltid lika roligt med fotboll och det här är något vi byggt under några år. Det är klart att det är roligt att vi för första gången är klara för fyran, men det krävs arbete säger Sten-Åke Westby och fortsätter:

– Det är inte så att jag går och väntar på att bli tillfrågad, det kommer när det kommer och då tar jag ställning till det då.

”Är överrens”

Klubben menar dock att det redan är klart att det är Sten-Åke Westby som kommer att fortsätta som tränare och att det bara är papprena som ska skrivas på.

– Det ska vara klart och om det är vi överrens. Ett 1+1-kontrakt skrevs förra året och vi har pratat med honom. Det var ett givet val med tanke på hur bra det har gått, vi är klara för fyran och de i laget tycker om honom, säger Bengt-Göran Pettersson, sportchef i Ås/Åmotfors.

Ordförande Lars Bryntesson bekräftar samma sak.

– Det är klart med ”Stenis”. Vi ska bara ha en träff nästa vecka och lösa detaljerna.

Nya lagbygget

Hur lagbygget i övrigt ser ut med eventuella spelarförluster och nyförvärv kan klubben inte sia något om i dagsläget.

– Vi är ute och fiskar men det är inget klart än. Jag har inte hört någon avisera om att sluta, förhoppningsvis får vi ha kvar alla. Det vi i alla fall kan berätta är att vi håller på och bygger en läktare, säger ordförande Lars Bryntesson.

Era chanser i division IV?

– Det känns roligt att prova på fyran, det är många i truppen som tycker det. Får vi bara behålla alla friska och hela tror jag vi kommer kunna kriga och stå oss bra, säger ordförande Lars Bryntesson.

– Det är stor skillnad att spela i fyran men får vi bara en bra start tror jag vi kan överraska många. Det är ett bra lag, säger sportchef Bengt-Göran Pettersson.

Fotbollsherrarna i Ås/Åmotfors slutade säsongen med guldhattarna på och ett kliv upp till division IV. Vid rodret fanns då Sten-Åke Westby. Om han kommer att fortsätta träna nästa säsong råder det delade meningar om.

– Jag kan inte svara på det, vi har inte kommit längre, klubben håller på att summera. Jag har inte fått någon förfrågan än. Men det är alltid lika roligt med fotboll och det här är något vi byggt under några år. Det är klart att det är roligt att vi för första gången är klara för fyran, men det krävs arbete säger Sten-Åke Westby och fortsätter:

– Det är inte så att jag går och väntar på att bli tillfrågad, det kommer när det kommer och då tar jag ställning till det då.

”Är överrens”

Klubben menar dock att det redan är klart att det är Sten-Åke Westby som kommer att fortsätta som tränare och att det bara är papprena som ska skrivas på.

– Det ska vara klart och om det är vi överrens. Ett 1+1-kontrakt skrevs förra året och vi har pratat med honom. Det var ett givet val med tanke på hur bra det har gått, vi är klara för fyran och de i laget tycker om honom, säger Bengt-Göran Pettersson, sportchef i Ås/Åmotfors.

Ordförande Lars Bryntesson bekräftar samma sak.

– Det är klart med ”Stenis”. Vi ska bara ha en träff nästa vecka och lösa detaljerna.

Nya lagbygget

Hur lagbygget i övrigt ser ut med eventuella spelarförluster och nyförvärv kan klubben inte sia något om i dagsläget.

– Vi är ute och fiskar men det är inget klart än. Jag har inte hört någon avisera om att sluta, förhoppningsvis får vi ha kvar alla. Det vi i alla fall kan berätta är att vi håller på och bygger en läktare, säger ordförande Lars Bryntesson.

Era chanser i division IV?

– Det känns roligt att prova på fyran, det är många i truppen som tycker det. Får vi bara behålla alla friska och hela tror jag vi kommer kunna kriga och stå oss bra, säger ordförande Lars Bryntesson.

– Det är stor skillnad att spela i fyran men får vi bara en bra start tror jag vi kan överraska många. Det är ett bra lag, säger sportchef Bengt-Göran Pettersson.