2016-07-10 12:31

2016-07-10 12:31

Årets första Trivselkväll

ARVIKA: Solig premiär

’’Vulkanen’’ inspirerad av det isländska fotbollslandslaget, Arvikavals, Iriskören, opera och fiolspel startade upp årets första Trivselkväll i fredags. För sjätte året i rad fanns en mycket trogen publik på plats – som vanligt redo för närmare två timmar blandad underhållning.

Det är fint att så många tar sig ut till stadsparkens scen för att se lokala artister live. Det har blivit en somrig tradition att gå på trivselkvällar. Vi är också vana att programledaren Göran Bryntesson hittar på hyss med publiken eller artisterna. Fredagens påhitt var att Göran fick publiken att stå upp och göra ’’vulkanen’’. Alltså en återkommande gemensam handklapp precis som det isländska fotbollslandslaget utförde under EM. Också Iriskören var med på tåget och gjorde det samma. Det konstaterades att Iriskören är äldre än Arvika stad och att deras känsla för sång håller i sig än med låtar som En sommarafton, Ett strövtåg i hembygden och Stad i ljus.

Operapop

Mer sång blev det med så kallad operapop bland annat signerat Puccini, välsjunget av sopranen Matilda Sterby. Ackompanjerade gjorde Per Olsson på klaviatur. Därefter var det dags för Viktoria Wallin och Karlsson gånger två, vilka bjöd på Fly me to the moon och Dylans Make you feel my love. Det blev även allsång med Min kärlekssång till dig.

Sedan äntrade aktuella Maria Andersson från Klässbol scenen med sin fiol. I lördags fick hon ta emot utmärkelsen i form av ett silvermärke som gjort henne till den fjärde värmländska kvinnan att kunna titulera sig riksspeleman sedan 1933. Maria framförde bland annat en polska av Johan Skar från Svanskog, en av de låtar som juryn föll för.

Lennart Karlsson var näst på tur med sång och gitarrspel till En sång en gång för länge sen. ’’Den sjungande polisen som låter som Dan Andersson’’, vilket Göran kallade honom. Ytterligare ett till synes oplanerat påhitt av Bryntesson var att Christer ’’Elvis’’ Nilsson och Lennart ’’Elvis’’ Karlsson fick sjunga Good luck charm.

Som en hyllning till Skansens allsångsledare Egon Kjerrman avslutades kvällen med flera gamla godingar från förr, bland annat Månskenspromenad och titelmelodin till filmen Löjtnantshjärtan. För sång stod Charlotta Tagesson och Christian Berndalen. Också en nyskriven låt av Gardell, men i samma anda, fick ton - Livet är en schlager.

– Den handler om hur olike en kan vare men ändå går det så bra, sa Charlotta Tagesson.

Egon Kjerrman avslutade alltid sina allsånger med Auf Wiedersehen – likaså Arvika allsång.

Det är fint att så många tar sig ut till stadsparkens scen för att se lokala artister live. Det har blivit en somrig tradition att gå på trivselkvällar. Vi är också vana att programledaren Göran Bryntesson hittar på hyss med publiken eller artisterna. Fredagens påhitt var att Göran fick publiken att stå upp och göra ’’vulkanen’’. Alltså en återkommande gemensam handklapp precis som det isländska fotbollslandslaget utförde under EM. Också Iriskören var med på tåget och gjorde det samma. Det konstaterades att Iriskören är äldre än Arvika stad och att deras känsla för sång håller i sig än med låtar som En sommarafton, Ett strövtåg i hembygden och Stad i ljus.

Operapop

Mer sång blev det med så kallad operapop bland annat signerat Puccini, välsjunget av sopranen Matilda Sterby. Ackompanjerade gjorde Per Olsson på klaviatur. Därefter var det dags för Viktoria Wallin och Karlsson gånger två, vilka bjöd på Fly me to the moon och Dylans Make you feel my love. Det blev även allsång med Min kärlekssång till dig.

Sedan äntrade aktuella Maria Andersson från Klässbol scenen med sin fiol. I lördags fick hon ta emot utmärkelsen i form av ett silvermärke som gjort henne till den fjärde värmländska kvinnan att kunna titulera sig riksspeleman sedan 1933. Maria framförde bland annat en polska av Johan Skar från Svanskog, en av de låtar som juryn föll för.

Lennart Karlsson var näst på tur med sång och gitarrspel till En sång en gång för länge sen. ’’Den sjungande polisen som låter som Dan Andersson’’, vilket Göran kallade honom. Ytterligare ett till synes oplanerat påhitt av Bryntesson var att Christer ’’Elvis’’ Nilsson och Lennart ’’Elvis’’ Karlsson fick sjunga Good luck charm.

Som en hyllning till Skansens allsångsledare Egon Kjerrman avslutades kvällen med flera gamla godingar från förr, bland annat Månskenspromenad och titelmelodin till filmen Löjtnantshjärtan. För sång stod Charlotta Tagesson och Christian Berndalen. Också en nyskriven låt av Gardell, men i samma anda, fick ton - Livet är en schlager.

– Den handler om hur olike en kan vare men ändå går det så bra, sa Charlotta Tagesson.

Egon Kjerrman avslutade alltid sina allsånger med Auf Wiedersehen – likaså Arvika allsång.

  • Karin Gustafsson