2015-11-04 06:00

2015-11-04 09:09

Konditorns hemligheter i tryck

BOK: Kola, fudge, knäck och bräck

För den som redan börjat tänka på julen har en intressant kokbok kommit ut i handeln. Kola och knäck hör ju liksom julen till, men denna söta bok kan gott komma till användning året om.

Arvika Nyheters tidigare matskribent, konditor Sara Aasum Hultberg, har nu kommit ut med sin första bok: Kola, fudge, knäck och bräck - Konditorns hemligheter.

Som liten ägnade hon många timmar i köket för att experimentera fram goda efterrätter och bakverk. När det blev dags att välja gymnasium sökte hon sig till livsmedelsprogrammet på Tullholmsgymnasiet och under skolans tredje år var hon med och tog hem skolmästerskapen i bakning. Hennes talang tog henne vidare till en anställning på berömda ”Fika” i New York och det var också under den perioden Sara delade med sig av sina recept till ANs läsare. 2014 arbetade Sara Aasum Hultberg som konditorchef på Taverna Brillo i Stockholm och samma år kammade hon hem titeln Årets konditor.

Nu är Sara Aasum Hultbergs första kokbok klar och syftet har varit att göra en bok som både den som är van i köket och den som är mer av en nybörjare ska klara av.

Boken inleds med tips om råvaror, redskap och ”Lilla konditorskolan”. Dessa sidor är väl värda att lägga tid på att läsa igenom, för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Recepten bjuder på klassisk knäck, enkla sorters bräck och mer avancerade varianter av tryffel, fudge, nougat och härliga såser till glass och desserter.

Varning för att de vackra bilderna och receptens spännande smakkombinationer kan göra dig svårt sugen på att sätta i gång i köket direkt, så det kan vara bra att ha en del basvaror hemma innan du börjar läsa boken!

Arvika Nyheters tidigare matskribent, konditor Sara Aasum Hultberg, har nu kommit ut med sin första bok: Kola, fudge, knäck och bräck - Konditorns hemligheter.

Som liten ägnade hon många timmar i köket för att experimentera fram goda efterrätter och bakverk. När det blev dags att välja gymnasium sökte hon sig till livsmedelsprogrammet på Tullholmsgymnasiet och under skolans tredje år var hon med och tog hem skolmästerskapen i bakning. Hennes talang tog henne vidare till en anställning på berömda ”Fika” i New York och det var också under den perioden Sara delade med sig av sina recept till ANs läsare. 2014 arbetade Sara Aasum Hultberg som konditorchef på Taverna Brillo i Stockholm och samma år kammade hon hem titeln Årets konditor.

Nu är Sara Aasum Hultbergs första kokbok klar och syftet har varit att göra en bok som både den som är van i köket och den som är mer av en nybörjare ska klara av.

Boken inleds med tips om råvaror, redskap och ”Lilla konditorskolan”. Dessa sidor är väl värda att lägga tid på att läsa igenom, för att resultatet ska bli så bra som möjligt. Recepten bjuder på klassisk knäck, enkla sorters bräck och mer avancerade varianter av tryffel, fudge, nougat och härliga såser till glass och desserter.

Varning för att de vackra bilderna och receptens spännande smakkombinationer kan göra dig svårt sugen på att sätta i gång i köket direkt, så det kan vara bra att ha en del basvaror hemma innan du börjar läsa boken!

Boken

Kola fudge knäck och bräck - Konditorns hemligheter

Sara Aasum Hultberg

Foto: Helén Pe

Bonnier fakta

Källa: