2016-07-27 14:34

2016-07-28 06:59

Tänk på dem som behöver sova

INSÄNDARE: Skruva ned volymen i bilarna

Jag är en 63-årig gammal kärring. Dock ingen ”torrboll”. Gillar musik och bilar. I min ungdom fanns det bara skivspelare för singelskivor i vinyl i bilarna. Vi åkte runt och spelade ”gamla 60-talsgodingar”. Volymen var anpassad för oss i bilen. Vi spelade aldrig för omgivningen så att säga eller för att väcka uppmärksamhet. Så jag undrar hur Ni tänker som har volymen nästan på max? Vad vill Ni uppnå?

När min son var 18–21 år valde han att köpa en Volvo kombi. Detta enbart för att få plats med baslådor. Hela bilen skallrade när han demonstrerade det för mig. Men märk väl. När han körde i centrum eller i ett bostadsområde sänkte han volymen till normal = knappt hörbart även vid bilrutor öppna.

Detta med hänsyn och respekt för andra människor i omgivningen.

Kanske Ni föräldrar som har en son/dotter med ”baslådor” bör ta ett snack med era barn, och inte låta vårt samhälle ta allt ansvar. Jag förstår att det bara är en liten ”klick” som stör. De flesta sköter sig nog bra och visar hänsyn.

Men du som i reportaget och som äger en Pontiac Bonneville. Är du stolt över att behöva skruva fast kofångaren på din bil efter en helg? Handen på hjärtat, är detta något att skryta om?

Jag tror nog att du är en jättefin människa. Och att du inte behöver bevisa detta med att åka runt och spela musik med jättehög volym.

Vidare blir jag heligt förbannad när någon säger ”Stör man sig på ljud ska man inte bo i centrum”.

Fel, fel och Bullshit.

Jag bor nu inte i centrum, men har framöver (två–fem år) tänkt flytta in dit, då jag kanske inte orkar med gräsklippning, snöskottning eller kanske inte orkar ta mig upp till mitt sovrum på övervåningen. Kanske säljer jag min bil. Skönt då med gångavstånd till en matbutik. Så snälla, förstå att vi äldre kanske inte har något annat val än att flytta in till centrum.

Vidare är det massor av yngre människor som bor centralt. De flesta har faktiskt ett arbete att sköta och behöver sin sömn för att fungera bra på sina jobb. Alla jobbar inte bara måndag till fredag, utan många jobbar även på helger. Skönt vore om de som arbetar till exempel vid Arvika sjukhus, ambulans, polis, räddningstjänsten med mera kan få vara utvilade och pigga när/om de behöver ta hand om oss. Det kan gälla dig själv (hoppas dock inte på det). Men snälla tänk på det.

Tacksam för svar i Arvika Nyheter från er som kör på hög volym.

”Raggarmusik”

När min son var 18–21 år valde han att köpa en Volvo kombi. Detta enbart för att få plats med baslådor. Hela bilen skallrade när han demonstrerade det för mig. Men märk väl. När han körde i centrum eller i ett bostadsområde sänkte han volymen till normal = knappt hörbart även vid bilrutor öppna.

Detta med hänsyn och respekt för andra människor i omgivningen.

Kanske Ni föräldrar som har en son/dotter med ”baslådor” bör ta ett snack med era barn, och inte låta vårt samhälle ta allt ansvar. Jag förstår att det bara är en liten ”klick” som stör. De flesta sköter sig nog bra och visar hänsyn.

Men du som i reportaget och som äger en Pontiac Bonneville. Är du stolt över att behöva skruva fast kofångaren på din bil efter en helg? Handen på hjärtat, är detta något att skryta om?

Jag tror nog att du är en jättefin människa. Och att du inte behöver bevisa detta med att åka runt och spela musik med jättehög volym.

Vidare blir jag heligt förbannad när någon säger ”Stör man sig på ljud ska man inte bo i centrum”.

Fel, fel och Bullshit.

Jag bor nu inte i centrum, men har framöver (två–fem år) tänkt flytta in dit, då jag kanske inte orkar med gräsklippning, snöskottning eller kanske inte orkar ta mig upp till mitt sovrum på övervåningen. Kanske säljer jag min bil. Skönt då med gångavstånd till en matbutik. Så snälla, förstå att vi äldre kanske inte har något annat val än att flytta in till centrum.

Vidare är det massor av yngre människor som bor centralt. De flesta har faktiskt ett arbete att sköta och behöver sin sömn för att fungera bra på sina jobb. Alla jobbar inte bara måndag till fredag, utan många jobbar även på helger. Skönt vore om de som arbetar till exempel vid Arvika sjukhus, ambulans, polis, räddningstjänsten med mera kan få vara utvilade och pigga när/om de behöver ta hand om oss. Det kan gälla dig själv (hoppas dock inte på det). Men snälla tänk på det.

Tacksam för svar i Arvika Nyheter från er som kör på hög volym.

”Raggarmusik”