2015-11-15 19:48

2015-11-15 19:48

En stilla reflektion

POSTNORD

Fick lära mej postyrket på 60-talet. Då var ansvar och noggrannhet ledord. Det har blåst många vindar sedan dess. Nu heter det Postnord och är blått.

Dotter A i Göteborg skickar stort grönt brev till dotter B i Arvika. Det kom ingen försändelse, ingen avi på stort brev. Började söka på utlämningsställena. Fick reda på att det inte gick att söka och ingen garanti. Ringde Postnords kundtjänst. Samma besked, ingen ursäkt.

Dotter A i Göteborg ringer mej. Hennes granne hade fått försändelsen i retur!? och kom över med den till dotter A som i sin tur går tillbaka till stället där hon ursprungligen postade brevet. De vägrade skicka det till rätt adressat med mindre de fick nytt, fullt porto, nånstans runt femti kronor.

Det är inte 60-tal längre. Det heter Postnord och är blått.

Torbjörn Fritzner

Fick lära mej postyrket på 60-talet. Då var ansvar och noggrannhet ledord. Det har blåst många vindar sedan dess. Nu heter det Postnord och är blått.

Dotter A i Göteborg skickar stort grönt brev till dotter B i Arvika. Det kom ingen försändelse, ingen avi på stort brev. Började söka på utlämningsställena. Fick reda på att det inte gick att söka och ingen garanti. Ringde Postnords kundtjänst. Samma besked, ingen ursäkt.

Dotter A i Göteborg ringer mej. Hennes granne hade fått försändelsen i retur!? och kom över med den till dotter A som i sin tur går tillbaka till stället där hon ursprungligen postade brevet. De vägrade skicka det till rätt adressat med mindre de fick nytt, fullt porto, nånstans runt femti kronor.

Det är inte 60-tal längre. Det heter Postnord och är blått.

Torbjörn Fritzner

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.