2017-08-09 16:47

2017-08-09 16:47

Hovrätten fastställde fängelsestraff

EDA

Det var i mars i år som det började brinna i ett hyreshus i Charlottenberg. En kvinna ska efter ett bråk ha tänt eld på ett gäng fleecefiltar och såg hur branden startade innan hon rusade ut med sin hund.

I hyreshuset låg andra personer och sov och enligt brandkåren var det ren tur att ingen omkom i branden. I början av juni dömdes kvinnan till sex års fängelse för grov mordbrand och nekades i samma veva en rättspsykiatrisk utredning.

Domen blev sedan överklagad och togs upp i hovrätten på tisdagen den 8 augusti men utgången blev den samma. Domen på sex år fastställdes och kvinnan nekades än en gång en rättspsykiatrisk utredning och blev, utöver fängelsestraffet, fortsatt dömd till att betala skadestånd.

I hyreshuset låg andra personer och sov och enligt brandkåren var det ren tur att ingen omkom i branden. I början av juni dömdes kvinnan till sex års fängelse för grov mordbrand och nekades i samma veva en rättspsykiatrisk utredning.

Domen blev sedan överklagad och togs upp i hovrätten på tisdagen den 8 augusti men utgången blev den samma. Domen på sex år fastställdes och kvinnan nekades än en gång en rättspsykiatrisk utredning och blev, utöver fängelsestraffet, fortsatt dömd till att betala skadestånd.