2016-08-23 13:04

2016-08-23 17:13

Satsar på ny restaurang

ARVIKA: Filmhuset Palladium går vidare och utvecklar verksamheten

Under senare tid har renoveringsarbetet pågått för fullt i före detta Café Palladiums lokaler i Arvika. Ur det gamla ska det växa fram en ny restaurang i två våningar med plats för 80-100 matgäster.

Erica Johansson, som driver Filmhuset Palladium, och som också äger fastigheten tillsammans med sin man Jörgen, har burit på den här idén i många år. Nu är de på gång att förverkliga den.

Satsningen på en ny restaurang är ett sätt att gå vidare och utveckla verksamheten i Palladiumhuset, att kunna erbjuda en helkväll med mat och bio.

– Vi får också ett mer levande hus, nu används det för få timmar på dygnet.

Den som vill ska kunna slinka in och äta en bit mat, eller ta en kopp kaffe, i samband med biobesöket, före eller efter filmen.

Större yta

Café Palladiums gamla lokaler görs om helt och hållet invändigt. Det blir också en utbyggnad mot söder, mot parkeringen, som uppförs i trä, i samma mörkbruna nyans som i Palladiums dörrar och fönster.

Ett helt nytt restaurangkök ska också byggas.

På den nybyggda delen får övervåningen en balkong, med uteservering sommartid. Längs hela nedre våningen blir det fönster, likt en glasveranda.

Ny entré

– Samtidigt byter vi entré på biografen och flyttar den ett steg längre ner, så det blir en gemensam entré för restaurang och biograf.

Inne i fastigheten tas väggen mellan restaurangen och biografens foajé ner och det blir öppet mellan verksamheterna.

– För att visa att de hör ihop och skapa en gemensam känsla för verksamheten.

Miljön och konceptet för den nya restaurangen vill Erica Johansson vänta med att avslöja.

– Jag vill inte gå ut med det riktigt än. Men det följer tidsandan i huset. Det kommer inte att bli en supermodern inredning. Det ska kännas hemtrevligt att komma hit.

När räknar ni med att restaurangen kan stå klar?

– Vi hoppas på den här sidan av nyåret.

Utbyggnaden mot söder tror hon blir ett lyft för hela Palladiumfastigheten som byggdes på 1920-talet.

– Nu är det bara en orange vägg, inga fönster, ingenting. Det här kommer att förhöja utseendet på hela huset. Och även bidra till en trevligare stadsbild nerifrån, det är ganska mörkt i det här hörnet nu.

Erica Johansson, som driver Filmhuset Palladium, och som också äger fastigheten tillsammans med sin man Jörgen, har burit på den här idén i många år. Nu är de på gång att förverkliga den.

Satsningen på en ny restaurang är ett sätt att gå vidare och utveckla verksamheten i Palladiumhuset, att kunna erbjuda en helkväll med mat och bio.

– Vi får också ett mer levande hus, nu används det för få timmar på dygnet.

Den som vill ska kunna slinka in och äta en bit mat, eller ta en kopp kaffe, i samband med biobesöket, före eller efter filmen.

Större yta

Café Palladiums gamla lokaler görs om helt och hållet invändigt. Det blir också en utbyggnad mot söder, mot parkeringen, som uppförs i trä, i samma mörkbruna nyans som i Palladiums dörrar och fönster.

Ett helt nytt restaurangkök ska också byggas.

På den nybyggda delen får övervåningen en balkong, med uteservering sommartid. Längs hela nedre våningen blir det fönster, likt en glasveranda.

Ny entré

– Samtidigt byter vi entré på biografen och flyttar den ett steg längre ner, så det blir en gemensam entré för restaurang och biograf.

Inne i fastigheten tas väggen mellan restaurangen och biografens foajé ner och det blir öppet mellan verksamheterna.

– För att visa att de hör ihop och skapa en gemensam känsla för verksamheten.

Miljön och konceptet för den nya restaurangen vill Erica Johansson vänta med att avslöja.

– Jag vill inte gå ut med det riktigt än. Men det följer tidsandan i huset. Det kommer inte att bli en supermodern inredning. Det ska kännas hemtrevligt att komma hit.

När räknar ni med att restaurangen kan stå klar?

– Vi hoppas på den här sidan av nyåret.

Utbyggnaden mot söder tror hon blir ett lyft för hela Palladiumfastigheten som byggdes på 1920-talet.

– Nu är det bara en orange vägg, inga fönster, ingenting. Det här kommer att förhöja utseendet på hela huset. Och även bidra till en trevligare stadsbild nerifrån, det är ganska mörkt i det här hörnet nu.