2016-07-27 18:37

2016-07-27 21:42

Rekordmånga veteraner

BRUNSKOG: 508 fordon fanns innanför grindarna på Gammelvala

Intresset för veteranbildagen på Gammelvala bara växer. I år slog man nytt rekord med hela 508 deltagande fordon.
– Too much is just right, säger man i USA. Det är fantastiskt roligt att få vara här och prata om bilarna, säger Bosse ”Bildoktorn”.

Gammelvalas veteranbildag har med åren blivit ett allt större motormecka. Och kön ringlade ännu längre i år.

– Förra året hade vi 432 utställande fordon, men i år hade vi 508 stycken inne på området och då hade vi ändå fått tacka nej till några. De fick helt enkelt inte plats, säger Lennarth Albinsson i Brunskogs hembygdsförening.

Ett ekipage som drog blickarna till sig var Forshaga-paret Martin Henrikssons och Emma Olaussons folkvagnsbuss från 1966 med modellbeteckningen Kleinbus DeLuxe. Och vid sidan av stod en liten kopia med eldrift som lille sonen Frans kunde ratta.

– Jag har ägt bussen i åtta år. När jag hittade den på Blocket växte det mossa på den, men jag har rustat den helt själv och numera åker vi på campingsemestrar i den varje sommar.

– Den här modellen är ovanlig och många vill köpa den, men jag säljer den inte. Och så hittade vi den här lilla kopian i Florida som Frans kan köra. Vi lade ut en video på oss när vi kör bussarna tillsammans på nätet och den har nu visats 1,6 miljoner gånger, säger Martin Henriksson.

Bosse ”Bildoktorn” Andersson var som vanligt på plats på veteranbildagen och svarade på frågor från scenen och presenterade ett utvalt antal bilar. Han njöt av alla fordon.

– To much is just right, säger man i USA. Det är fantastiskt roligt att få vara här och prata om bilarna. Det är så mycket och så varierat och bilintresset är lika stort överallt i Sverige. Här i Brunskog kommer jag väldigt nära publiken från scenen och kontakten med dem blir stor.

Och publikens pris gick i år till Martin Henrikssons och Emma Olaussons tjusiga folkvagnsbuss.

Gammelvalas veteranbildag har med åren blivit ett allt större motormecka. Och kön ringlade ännu längre i år.

– Förra året hade vi 432 utställande fordon, men i år hade vi 508 stycken inne på området och då hade vi ändå fått tacka nej till några. De fick helt enkelt inte plats, säger Lennarth Albinsson i Brunskogs hembygdsförening.

Ett ekipage som drog blickarna till sig var Forshaga-paret Martin Henrikssons och Emma Olaussons folkvagnsbuss från 1966 med modellbeteckningen Kleinbus DeLuxe. Och vid sidan av stod en liten kopia med eldrift som lille sonen Frans kunde ratta.

– Jag har ägt bussen i åtta år. När jag hittade den på Blocket växte det mossa på den, men jag har rustat den helt själv och numera åker vi på campingsemestrar i den varje sommar.

– Den här modellen är ovanlig och många vill köpa den, men jag säljer den inte. Och så hittade vi den här lilla kopian i Florida som Frans kan köra. Vi lade ut en video på oss när vi kör bussarna tillsammans på nätet och den har nu visats 1,6 miljoner gånger, säger Martin Henriksson.

Bosse ”Bildoktorn” Andersson var som vanligt på plats på veteranbildagen och svarade på frågor från scenen och presenterade ett utvalt antal bilar. Han njöt av alla fordon.

– To much is just right, säger man i USA. Det är fantastiskt roligt att få vara här och prata om bilarna. Det är så mycket och så varierat och bilintresset är lika stort överallt i Sverige. Här i Brunskog kommer jag väldigt nära publiken från scenen och kontakten med dem blir stor.

Och publikens pris gick i år till Martin Henrikssons och Emma Olaussons tjusiga folkvagnsbuss.

Anländer tidigt

Det gäller att komma i tid till Gammelvala för att få plats att ställa ut sin bil. I år anlände de första utställarna redan 07.45. Och till slut fanns hela 508 fordon innanför grindarna, nytt rekord.

Bosse ”Bildoktorn” Andersson valde ut 23 fordon som visades upp vid scenen och som han berättade om. Ungefär 5 000 personer brukar besöka dagen.