2016-07-26 16:29

2016-07-27 16:17

Revolutionerande kläder

BRUNSKOG: Dräktparad på Gammelvala

Det visades upp omvälvande klädesplagg på Gammelvalas dräktparad igår.

Revolution var temat när Gammelvalas friluftsscen med tillhörande catwalk traditionsenlig fylldes av modeller och dess klädesplagg. Så traditionsenlig var dock inte själva innehållet i paraden utan i stället stod samhällsomvandlingar i fokus.

– En revolution kan vara politisk, kulturell och social och då är det lätt att belysa från olika håll, säger Birgit Södervall, ordförande i Brunskogs hembygdsförening. Då kan det även vara lätt att få kläder som passar till detta. Det är ju husmödrarnas dag i dag och det ska vara lite kvinnotema och då blir det lite grann sånt som vi satsar på.

Visades upp gjorde bland annat kläder från franska revolutionen, emigrationen och Priderörelsen.

Revolution var temat när Gammelvalas friluftsscen med tillhörande catwalk traditionsenlig fylldes av modeller och dess klädesplagg. Så traditionsenlig var dock inte själva innehållet i paraden utan i stället stod samhällsomvandlingar i fokus.

– En revolution kan vara politisk, kulturell och social och då är det lätt att belysa från olika håll, säger Birgit Södervall, ordförande i Brunskogs hembygdsförening. Då kan det även vara lätt att få kläder som passar till detta. Det är ju husmödrarnas dag i dag och det ska vara lite kvinnotema och då blir det lite grann sånt som vi satsar på.

Visades upp gjorde bland annat kläder från franska revolutionen, emigrationen och Priderörelsen.