2016-05-11 17:50

2016-05-11 21:29

Timmer på tågvagn började brinna

ARVIKA: Larm om brand

Det tog fyr i timmer som lastades med en tågvagn mot Skoghall vid 17-tiden på onsdagen. Ett tekniskt fel på vagnens hjul orsakade gnistor som tände på veden på vagnen. Tåget fick stanna till strax utanför stationen i Arvika.

Räddninsgtjänsten hade problem med att släcka branden då det var svårt att komma till.

Vagnen kopplades loss från tågsetet och ställdes på bangården i Arvika. Räddningstjänsten höll den pyrande veden under uppsikt under kvällen och några timmar efter larmet hade de kunnat få den släckt.

Vagnen står kvar i väntan på reparation då felet på hjulet förhindrar den från att kunna köras vidare.

Räddninsgtjänsten hade problem med att släcka branden då det var svårt att komma till.

Vagnen kopplades loss från tågsetet och ställdes på bangården i Arvika. Räddningstjänsten höll den pyrande veden under uppsikt under kvällen och några timmar efter larmet hade de kunnat få den släckt.

Vagnen står kvar i väntan på reparation då felet på hjulet förhindrar den från att kunna köras vidare.