2016-05-10 20:06

2016-05-10 22:11

Tåg orsakade gräsbrand

EDA/OTTEBOL

(UPPDATERAD 20.53) Ett godståg antände på tisdagskvällen en mindre gräsbrand i höjd med Eda Glasbruk nära den norska gränsen.

– Det hade tänt någonstans uppe vid Eda på en cirka tio kvadratmeter, men det är släckt nu. Räddningstjänsten i Charlottenberg ryckte ut på den branden och släckte, säger Sören Olsson, räddningschef i beredskap i Arvika och Eda.

Men eftersom det fanns misstankar om det det kunde brinna på en av godsvagnarna, begärde räddningstjänsten stopp på godståget som var på väg mot Arvika. Tåget stannade i Hungarsvik alldeles intill Ottebol.

– Det var lite bark som förmodligen kommit åt bromsarna och tagit eld, men nu är det släckt och tåget har fått fortsätta, säger Sören Olsson till nwt.se vid 20.53.

Stilleståndet orsakade en del förseningar på sträckan Arvika–Oslo.

– Det hade tänt någonstans uppe vid Eda på en cirka tio kvadratmeter, men det är släckt nu. Räddningstjänsten i Charlottenberg ryckte ut på den branden och släckte, säger Sören Olsson, räddningschef i beredskap i Arvika och Eda.

Men eftersom det fanns misstankar om det det kunde brinna på en av godsvagnarna, begärde räddningstjänsten stopp på godståget som var på väg mot Arvika. Tåget stannade i Hungarsvik alldeles intill Ottebol.

– Det var lite bark som förmodligen kommit åt bromsarna och tagit eld, men nu är det släckt och tåget har fått fortsätta, säger Sören Olsson till nwt.se vid 20.53.

Stilleståndet orsakade en del förseningar på sträckan Arvika–Oslo.