2016-03-21 11:45

2016-03-21 11:45

Fängelse för hot mot poliser

ARVIKA

Den Arvikabo, en 46-åring, som den 21 februari uttalade dödshot mot några poliser har dömts till två månaders fängelse för hot mot tjänsteman.

Det var en helgnatt som tre poliser patrullerade och höll koll på utelivet i Arvika. I korsningen Magasinsgatan-Kyrkogatan kom den nu dömde mannen ut från krogen. Han gick fram till poliserna och sa att ”om han varit i Breiviks ställe hade han dödat alla poliser” samt att han skulle skjuta dem. Mannen greps, anhölls och häktades två dagar senare.

46 åringen har tidigare dömts för två fall av hot mot tjänsteman, 2014 och 2015. Vid det första tillfället fick han en villkorlig dom förenat med samhällstjänst och den andra gången dömdes han till en månads fängelse.

Nu dömer Värmlands tingsrätt mannen till två månaders fängelse.

Det var en helgnatt som tre poliser patrullerade och höll koll på utelivet i Arvika. I korsningen Magasinsgatan-Kyrkogatan kom den nu dömde mannen ut från krogen. Han gick fram till poliserna och sa att ”om han varit i Breiviks ställe hade han dödat alla poliser” samt att han skulle skjuta dem. Mannen greps, anhölls och häktades två dagar senare.

46 åringen har tidigare dömts för två fall av hot mot tjänsteman, 2014 och 2015. Vid det första tillfället fick han en villkorlig dom förenat med samhällstjänst och den andra gången dömdes han till en månads fängelse.

Nu dömer Värmlands tingsrätt mannen till två månaders fängelse.