2016-03-04 08:58

2016-03-04 08:58

Kvinnodagen firas med en manifestation

ARVIKA

På tisdag, den 8 mars, firas Internationella kvinnodagen på olika sätt. I Arvika arrangerar Feministiskt Initiativ en ljusmanifestation för fred och frihet på torget i Arvika.

 

Arrangemanget är en del av en nationell manifestation för jämlikhet, hållbarhet och nedrustning och genomförs med en del av historien i åtanke – för nästan exakt 100 år sedan enades nämligen Sveriges kvinnor i en stor manifestation för fred. 89 000 kvinnor skrev under en resolution mot första världskriget. Den lästes upp på 343 platser runt om i landet och evenemanget kom att kallas för kvinnornas fredssöndag.

1915 års kvinnorörelse har inspirerat representanter från freds-, miljö- och den antirasistiska rörelsen och under ledning av regissören Stina Oscarson har man tagit fram ett alldeles nytt och dagsaktuellt manifest som ska läsas upp i samband med 8:e marsfirandet. I Arvika kommer manifestet att läsas upp på svenska, engelska, arabiska och persiska.

 

Arrangemanget är en del av en nationell manifestation för jämlikhet, hållbarhet och nedrustning och genomförs med en del av historien i åtanke – för nästan exakt 100 år sedan enades nämligen Sveriges kvinnor i en stor manifestation för fred. 89 000 kvinnor skrev under en resolution mot första världskriget. Den lästes upp på 343 platser runt om i landet och evenemanget kom att kallas för kvinnornas fredssöndag.

1915 års kvinnorörelse har inspirerat representanter från freds-, miljö- och den antirasistiska rörelsen och under ledning av regissören Stina Oscarson har man tagit fram ett alldeles nytt och dagsaktuellt manifest som ska läsas upp i samband med 8:e marsfirandet. I Arvika kommer manifestet att läsas upp på svenska, engelska, arabiska och persiska.