2015-07-29 06:00

2015-07-29 11:05

Krog får ny ägare

ARVIKA: Efter drygt 30 år ger sig Annelie Kjärsgård på Café Palladium

På fredag gör Annelie Kjärsgård sin sista dag på Café Palladium efter drygt 30 år som pubägare. Då lämnar hon över rörelsen till Erica Johansson som driver biografen intill och som också äger Palladiumfastigheten.

Det är lite av en krogepok som går i graven. Även om puben blir kvar i ny regi. Men i 31 år har Annelie Kjärsgård drivit Café Palladium på sitt eget sätt. Under de åren har hon hunnit servera många gäster, och det är framför allt dem och sin personal som hon kommer att sakna nu när hon slutar berättar hon.

Nöjd med beslutet

Men till sist har det blivit dags att ta det lite lugnare.

– Någon gång måste man ju ta ett sånt här beslut. Man ska ge sig medan man fortfarande har ork för annat. Det är mycket jobb och som egen företagare blir man också rätt låst. Familjen är jättenöjd med att jag tagit det här beslutet, tillägger hon.

Mycket helgjobb

Det har blivit många timmar, långa dagar och mycket helgjobb genom åren. Samtidigt är arbetet också rätt fysiskt krävande och senare i år fyller hon 60.

Vad ska du göra nu?

– Först och främst ska jag landa i det här. Det kommer att bli en jätteomställning för mig. Sen får vi se.

Senare kan hon tänka sig att jobba igen, men inte lika mycket. Det ska bli mer tid för familj och barnbarn, resor, trädgård och annat.

Men fram till och med fredag jobbar Annelie Kjärsgård på som vanligt. Fast riktigt som vanligt är det ju inte. Vemodet finns där. Hon har fått många kommentarer från stamgäster som tycker att det är tråkigt att hon slutar och som undrar hur det ska bli nu när andra tar över verksamheten. Och hon räknar med att det blir mycket nostalgi och hel en del tårar på fredag.

Driver vidare

Erica Johansson, som äger Palladium-fastigheten och driver biografen i samma byggnad, tar över Café Palladium från och med augusti. Hon berättar att man tillsvidare kommer att driva verksamheten vidare som vanligt. Det finns en del idéer inför framtiden men inget som hon gärna vill avslöja i dagsläget.

– Vi är inte så himla klara på hur vi vill ha det än heller.

Men en tanke är att kanske öppna upp mellan puben och biografen. Så har det varit förr en gång i tiden och det finns fortfarande gamla, vackert utformade dörrar kvar som leder mellan lokalerna, men som lagts igen.

Annelie Kjärsgård säger att hon är nöjd med att det blir Erica Johansson och hennes företag som övertar verksamheten.

– Så att det blir något bra av det, för det kommer de att göra, säger hon.

Det är lite av en krogepok som går i graven. Även om puben blir kvar i ny regi. Men i 31 år har Annelie Kjärsgård drivit Café Palladium på sitt eget sätt. Under de åren har hon hunnit servera många gäster, och det är framför allt dem och sin personal som hon kommer att sakna nu när hon slutar berättar hon.

Nöjd med beslutet

Men till sist har det blivit dags att ta det lite lugnare.

– Någon gång måste man ju ta ett sånt här beslut. Man ska ge sig medan man fortfarande har ork för annat. Det är mycket jobb och som egen företagare blir man också rätt låst. Familjen är jättenöjd med att jag tagit det här beslutet, tillägger hon.

Mycket helgjobb

Det har blivit många timmar, långa dagar och mycket helgjobb genom åren. Samtidigt är arbetet också rätt fysiskt krävande och senare i år fyller hon 60.

Vad ska du göra nu?

– Först och främst ska jag landa i det här. Det kommer att bli en jätteomställning för mig. Sen får vi se.

Senare kan hon tänka sig att jobba igen, men inte lika mycket. Det ska bli mer tid för familj och barnbarn, resor, trädgård och annat.

Men fram till och med fredag jobbar Annelie Kjärsgård på som vanligt. Fast riktigt som vanligt är det ju inte. Vemodet finns där. Hon har fått många kommentarer från stamgäster som tycker att det är tråkigt att hon slutar och som undrar hur det ska bli nu när andra tar över verksamheten. Och hon räknar med att det blir mycket nostalgi och hel en del tårar på fredag.

Driver vidare

Erica Johansson, som äger Palladium-fastigheten och driver biografen i samma byggnad, tar över Café Palladium från och med augusti. Hon berättar att man tillsvidare kommer att driva verksamheten vidare som vanligt. Det finns en del idéer inför framtiden men inget som hon gärna vill avslöja i dagsläget.

– Vi är inte så himla klara på hur vi vill ha det än heller.

Men en tanke är att kanske öppna upp mellan puben och biografen. Så har det varit förr en gång i tiden och det finns fortfarande gamla, vackert utformade dörrar kvar som leder mellan lokalerna, men som lagts igen.

Annelie Kjärsgård säger att hon är nöjd med att det blir Erica Johansson och hennes företag som övertar verksamheten.

– Så att det blir något bra av det, för det kommer de att göra, säger hon.