2016-08-25 11:35

2016-08-25 11:35

Årjäng satsar på föreläsningar

KOMMUNALT: Fokus på värdegrundsfrågor

Värdegrundsfrågor står i fokus för Årjängs kommun i höst.

– I vår vision har vi sagt att Årjängs kommun skall vara en öppen och välkomnande kommun, där alla känner sig välkomna. Därför känns det extra bra att vi har möjligheten att erbjuda flera intressanta föreläsningar kring ämnen som acceptans, normer och bemötande, säger kommunalrådet Daniel Schützer (S) i ett pressmeddelande.

En av föreläsarna är Sara Lund/Claes Schmidt som ska prata för personal, allmänhet och förtroendevalda i kommunen. Claes blev känd som ”Sara Lund” över hela landet när han ”kom ut” som transvestit 2003. Sara/Claes föreläser alltid som ”Sara”. Elever och lärare i årskurs 6 till 9 ska få lyssna till Malte Hallqvist. Föräldrar till barn i skolålder ges också möjlighet att höra psykologen HG Storm prata på temat ”att våga, vilja och orka vara vuxen i en gränslös tid”.

– I vår vision har vi sagt att Årjängs kommun skall vara en öppen och välkomnande kommun, där alla känner sig välkomna. Därför känns det extra bra att vi har möjligheten att erbjuda flera intressanta föreläsningar kring ämnen som acceptans, normer och bemötande, säger kommunalrådet Daniel Schützer (S) i ett pressmeddelande.

En av föreläsarna är Sara Lund/Claes Schmidt som ska prata för personal, allmänhet och förtroendevalda i kommunen. Claes blev känd som ”Sara Lund” över hela landet när han ”kom ut” som transvestit 2003. Sara/Claes föreläser alltid som ”Sara”. Elever och lärare i årskurs 6 till 9 ska få lyssna till Malte Hallqvist. Föräldrar till barn i skolålder ges också möjlighet att höra psykologen HG Storm prata på temat ”att våga, vilja och orka vara vuxen i en gränslös tid”.