2016-07-08 14:27

2016-07-08 14:27

Kräver möte med Tullverket

ÅRJÄNG

Kommunalrådet i Årjäng är inte nöjt med de svar Tullverket har gett efter förslaget om att tullkontoret i Hån ska stängas nattetid.

Tullverket vill stänga tullkontoret i Hån nattetid, vilket nwt.se berättade om tidigare i veckan. Kommunalrådet Daniel Schützer (S) är en av många som kritiserat förslaget. Han har också ställt ett antal frågor till Tullverket, bland annat om myndigheten gjort en konsekvensanalys av vad stängningen skulle innebära. Nu har han fått svar – men är inte nöjd med det. Kommunalrådet kräver därför nu ett möte med Tullverkets generaldirektör, tillsammans med representanter från Nordmarkens näringsliv och Handelskammaren i Värmland.

Tullverkets förklaring till förslaget är bland annat att man som myndighet måste se nyttja resurserna i Hån på ett effektivare sätt. Förslaget är ute på remiss. Norska motsvarigheten till Tullverket har till augusti på sig att svara.

Tullverket vill stänga tullkontoret i Hån nattetid, vilket nwt.se berättade om tidigare i veckan. Kommunalrådet Daniel Schützer (S) är en av många som kritiserat förslaget. Han har också ställt ett antal frågor till Tullverket, bland annat om myndigheten gjort en konsekvensanalys av vad stängningen skulle innebära. Nu har han fått svar – men är inte nöjd med det. Kommunalrådet kräver därför nu ett möte med Tullverkets generaldirektör, tillsammans med representanter från Nordmarkens näringsliv och Handelskammaren i Värmland.

Tullverkets förklaring till förslaget är bland annat att man som myndighet måste se nyttja resurserna i Hån på ett effektivare sätt. Förslaget är ute på remiss. Norska motsvarigheten till Tullverket har till augusti på sig att svara.