2015-12-02 09:50

2015-12-02 09:50

Klart för integrationsråd

ÅRJÄNG

Kommunfullmäktige köpte idén om ett integrationsråd i Årjäng, förslaget klubbades igenom häromkvällen.

Integrationsrådets uppdrag är, som NWT tidigare har skrivit, att öka kontaktytorna och ge bättre möjligheter för kommunen att exempelvis få veta vad som görs bra eller mindre bra när det handlar om integrationsarbetet i Årjäng. Rådets arbete riktar sig till asylsökande, människor som fått asyl liksom ensamkommande barn och ungdomar.

Medlemmar i rådet blir politiker, kommunala tjänstemän, Nordmarkens näringsliv, Arbetsförmedlingen, frivilligorganisationer och de tre kyrkorna.

Integrationsrådets uppdrag är, som NWT tidigare har skrivit, att öka kontaktytorna och ge bättre möjligheter för kommunen att exempelvis få veta vad som görs bra eller mindre bra när det handlar om integrationsarbetet i Årjäng. Rådets arbete riktar sig till asylsökande, människor som fått asyl liksom ensamkommande barn och ungdomar.

Medlemmar i rådet blir politiker, kommunala tjänstemän, Nordmarkens näringsliv, Arbetsförmedlingen, frivilligorganisationer och de tre kyrkorna.