2017-08-01 20:09

2017-08-01 20:09

Good Guys öppnar taproom

KARLSTAD: Nu bryggs det för fullt i Inre hamn

Nu har Good Guys Brew börjat brygga öl i de lokaler man skaffade i början av februari.
Och snart öppnar man också ett taproom vägg i vägg.

Sedan en månad tillbaka är bryggandet i full gång i Good Guys lokaler i Magasin 2 i Inre hamn.

– Det har varit mycket tjat när vi inte levererat något, men samtidigt är det bra att vi kan göra en omstart, säger vd:n Daniel Haag om tiden från förskaffandet till nu.

Har uppstarten gått som planerat?

– Nej, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Det har varit mycket problemlösning, småsaker som vi har fått fixa till.

Men trots att det varit en del problem så har man hittills hunnit leverera två olika sorter öl till krogarna i Karlstad. Öl som har fått ett gott mottagande bland konsumenterna. Och Good Guys har även levererat till några krogar i Göteborg.

– Stockholm är nästa mål. Och under tiden som vi byggt upp bryggeriet så har många nya kunder hört av sig, vilket är jätteroligt.

Just nu är bryggeriets tankar fyllda av öl som kommer att levereras till såväl krogar som Systembolaget. Det är till en början de humledrivna öl som funnits på hyllorna tidigare som blir först ut, men Daniel Haag säger att man tids nog också kommer att skeppa ut andra produkter.

– Vi ska brygga en lager, men även lättare produkter, både folk- och lättöl. Vi lanserar när vi har bra grejer, såväl nytt som favoriter.

Vägg i vägg med bryggeriet kommer det under tidig höst att öppnas ett så kallat taproom, där man – tillsammans med Matstudion – kommer att erbjuda öl och pizza.

– Det ska flyta ihop med bryggeriet och vi har inspirerats av amerikanska barer, ett avslappnat ställe dit man går för att dela en pizza och ta något att dricka.

– Och vi kommer att kunna servera ölen som vi vill, och bjuda in bryggerier som vi tycker om. Men vi kommer också ha olika event, ölprovningar och utbildningar.

Och samarbetet med Matstudion säger han klickade direkt.

– Vi kände allihop att det här kommer bli bra. Det är en kul grej.

Det kommer finnas plats för 50 gäster och under sommarhalvåret kommer det också finnas en uteservering med ett 20-tal platser.

Vad har ni för planer när det lugnat ner sig lite?

– Att fortsätta göra bra öl och inte tappa stinget. Sedan vill vi öka volymmässigt också.

Sedan en månad tillbaka är bryggandet i full gång i Good Guys lokaler i Magasin 2 i Inre hamn.

– Det har varit mycket tjat när vi inte levererat något, men samtidigt är det bra att vi kan göra en omstart, säger vd:n Daniel Haag om tiden från förskaffandet till nu.

Har uppstarten gått som planerat?

– Nej, säger han med ett skratt och fortsätter:

– Det har varit mycket problemlösning, småsaker som vi har fått fixa till.

Men trots att det varit en del problem så har man hittills hunnit leverera två olika sorter öl till krogarna i Karlstad. Öl som har fått ett gott mottagande bland konsumenterna. Och Good Guys har även levererat till några krogar i Göteborg.

– Stockholm är nästa mål. Och under tiden som vi byggt upp bryggeriet så har många nya kunder hört av sig, vilket är jätteroligt.

Just nu är bryggeriets tankar fyllda av öl som kommer att levereras till såväl krogar som Systembolaget. Det är till en början de humledrivna öl som funnits på hyllorna tidigare som blir först ut, men Daniel Haag säger att man tids nog också kommer att skeppa ut andra produkter.

– Vi ska brygga en lager, men även lättare produkter, både folk- och lättöl. Vi lanserar när vi har bra grejer, såväl nytt som favoriter.

Vägg i vägg med bryggeriet kommer det under tidig höst att öppnas ett så kallat taproom, där man – tillsammans med Matstudion – kommer att erbjuda öl och pizza.

– Det ska flyta ihop med bryggeriet och vi har inspirerats av amerikanska barer, ett avslappnat ställe dit man går för att dela en pizza och ta något att dricka.

– Och vi kommer att kunna servera ölen som vi vill, och bjuda in bryggerier som vi tycker om. Men vi kommer också ha olika event, ölprovningar och utbildningar.

Och samarbetet med Matstudion säger han klickade direkt.

– Vi kände allihop att det här kommer bli bra. Det är en kul grej.

Det kommer finnas plats för 50 gäster och under sommarhalvåret kommer det också finnas en uteservering med ett 20-tal platser.

Vad har ni för planer när det lugnat ner sig lite?

– Att fortsätta göra bra öl och inte tappa stinget. Sedan vill vi öka volymmässigt också.