2016-09-01 10:34

2016-09-01 10:35

Flest konkurser i landet

ARBETE: Värmland sticker ut i statistiken

Värmland är det län i landet där konkurserna ökat mest i år jämfört med förra året.

Hittills i år har konkurserna ökat med 21 procent i Värmland jämfört med samma period förra året. I Kalmar har de ökat med 14 procent, och i Kronoberg med 13 procent. I Västmanland och på Gotland har konkurserna minskat med 45 procent jämfört med förra året. Det visar Creditsafes konkursstatistik.

Storstadsregionerna står för de flesta konkurserna, men i Västra Götaland har de hittills i år minskat med 11 procent jämfört med samma period förra året. I Skåne har de minskat med 19 procent, medan de ökat med en procent i Stockholm.

Totalt under augusti i år ökade antalet konkurser i Sverige med tre procent jämfört med augusti förra året. Totalt har 322 aktiebolag försatts i konkurs i augusti i år, vilket berörde 1095 anställda. Den största konkursen i augusti var Phone Family AB i Kista med 128 miljoner kronor i omsättning och 97 anställda. I genomsnitt har de konkursade företagen haft fyra anställda och en genomsnittlig årlig omsättning på 5,2 miljoner kronor.

Hittills i år har konkurserna ökat med 21 procent i Värmland jämfört med samma period förra året. I Kalmar har de ökat med 14 procent, och i Kronoberg med 13 procent. I Västmanland och på Gotland har konkurserna minskat med 45 procent jämfört med förra året. Det visar Creditsafes konkursstatistik.

Storstadsregionerna står för de flesta konkurserna, men i Västra Götaland har de hittills i år minskat med 11 procent jämfört med samma period förra året. I Skåne har de minskat med 19 procent, medan de ökat med en procent i Stockholm.

Totalt under augusti i år ökade antalet konkurser i Sverige med tre procent jämfört med augusti förra året. Totalt har 322 aktiebolag försatts i konkurs i augusti i år, vilket berörde 1095 anställda. Den största konkursen i augusti var Phone Family AB i Kista med 128 miljoner kronor i omsättning och 97 anställda. I genomsnitt har de konkursade företagen haft fyra anställda och en genomsnittlig årlig omsättning på 5,2 miljoner kronor.