2016-07-11 11:06

2016-07-11 17:27

Här semestrar du billigast

RESOR: Makedonien mest prisvärt i Europa

Om du vill leva billigt under semestern är det Vietnam, Indien och Makedonien som gäller. Dyrast är Monaco, Maldiverna och Schweiz.

Vietnam och Kambodja kniper en delad förstaplats när det gäller billigast resmål. I länderna ligger prisnivån 70 procent lägre än i Sverige. Indien, Makedonien och Bulgarien följer tätt efter. Det visar Forex banks semesterindex som jämfört priser i 77 länder världen över. I jämförelsen ingår priser för exempelvis hotellnätter, restaurangbesök, taxiresor, en cappucino och en halvliter öl.

Monaco dyrast

Det dyraste resmålet är Monaco. Där ligger priserna på mer än det dubbla jämfört med Sverige. Även Maldiverna, Schweiz, USA och Danmark är dyrt att semestra i. Sydafrika har blivit billigare sedan i vintras på grund av ett valutaras.

– Den som är nyfiken på Sydafrika bör passa på och göra ett besök i år, säger Mattias Varén, reseekonom på Forex bank.

På ungefär samma prisnivå som Sverige ligger Luxemburg, Irland, Israel, Nederländerna och Norge.

Vietnam och Kambodja kniper en delad förstaplats när det gäller billigast resmål. I länderna ligger prisnivån 70 procent lägre än i Sverige. Indien, Makedonien och Bulgarien följer tätt efter. Det visar Forex banks semesterindex som jämfört priser i 77 länder världen över. I jämförelsen ingår priser för exempelvis hotellnätter, restaurangbesök, taxiresor, en cappucino och en halvliter öl.

Monaco dyrast

Det dyraste resmålet är Monaco. Där ligger priserna på mer än det dubbla jämfört med Sverige. Även Maldiverna, Schweiz, USA och Danmark är dyrt att semestra i. Sydafrika har blivit billigare sedan i vintras på grund av ett valutaras.

– Den som är nyfiken på Sydafrika bör passa på och göra ett besök i år, säger Mattias Varén, reseekonom på Forex bank.

På ungefär samma prisnivå som Sverige ligger Luxemburg, Irland, Israel, Nederländerna och Norge.