2016-07-08 13:48

2016-07-08 13:48

Ingen återbäring från OK i år

VÄRMLAND: Gör vinst men medlemmarna får noll kronor

Trots vinst blir OK Värmlands medlemmar utan återbäring i år.
– Det finns inget att dela ut, säger OK Värmlands vd, Stefan Särnehed.

För andra året i rad blir utdelningen till de 75 000 värmländska medlemmarna i OK Värmland noll kronor. Föreningen gjorde en vinst på 250 000 kronor under 2015, men inga pengar går tillbaka till ägarna.

– Orsaken är enkel, det finns inget att dela ut. Det blir inte mycket att dela på. Det är ju tråkigt, men det är tredje gången sedan 1962 som vi inte lämnat återbäring - förra året och 1985. Jag tycker vi har varit ganska duktiga som lämnat återbäring 52 gånger av 55 möjliga, säger Stefan Särnehed, vd för OK Värmland.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Inte så många. Vi har i återbäringsbeskedet försökt kompensera med ganska bra rabatter, så många känner sig nöjda. Vi kämpar på en marknad som krymper och jobbar med en omställning just nu. Vi är på rätt väg.

Nedläggningen av macken i Storfors och utarrenderingen av tre mackar i länet är en del av nämnda omställning. Under 2015 gjorde föreningen en resultatförbättring med närmare fem miljoner kronor jämfört med 2014.

När kan medlemmarna räkna med återbäring igen?

– Man kan aldrig lova något, men hittills gör vi ett bättre resultat 2016. Vi kommer göra resultat för återbäring 2017 som det ser ut nu.

För andra året i rad blir utdelningen till de 75 000 värmländska medlemmarna i OK Värmland noll kronor. Föreningen gjorde en vinst på 250 000 kronor under 2015, men inga pengar går tillbaka till ägarna.

– Orsaken är enkel, det finns inget att dela ut. Det blir inte mycket att dela på. Det är ju tråkigt, men det är tredje gången sedan 1962 som vi inte lämnat återbäring - förra året och 1985. Jag tycker vi har varit ganska duktiga som lämnat återbäring 52 gånger av 55 möjliga, säger Stefan Särnehed, vd för OK Värmland.

Vad har ni fått för reaktioner?

– Inte så många. Vi har i återbäringsbeskedet försökt kompensera med ganska bra rabatter, så många känner sig nöjda. Vi kämpar på en marknad som krymper och jobbar med en omställning just nu. Vi är på rätt väg.

Nedläggningen av macken i Storfors och utarrenderingen av tre mackar i länet är en del av nämnda omställning. Under 2015 gjorde föreningen en resultatförbättring med närmare fem miljoner kronor jämfört med 2014.

När kan medlemmarna räkna med återbäring igen?

– Man kan aldrig lova något, men hittills gör vi ett bättre resultat 2016. Vi kommer göra resultat för återbäring 2017 som det ser ut nu.