2016-06-29 10:36

2016-06-29 10:36

Högre löner för ridlärare

EKONOMI

Anställda inom hästbranschen och de som arbetar med rut-städ får högre löner.

Fackförbundet Kommunal har tecknat nya avtal med Almega Tjänsteföretagen för anställda inom hästbranschen.

– Lönerna höjs med 2,2 procent, säger Kommunals ombudsman Annica Nordström Sjödin.

Avtalen gäller banarbetare vid travbanor, hästskötare och övrig personal hos trav- och galopptränare, ridinstruktörer och ridlärare samt hästskötare och övrig personal hos ridhusföretag. För anställda hos tränare blir den genomsnittliga ökningen 504 kronor, vid ridskolor 518 kronor och vid travbanor 531 kronor.

Kommunal har även träffat ett nytt avtal med Almega Tjänsteförbunden för Hemservice för anställda som arbetar med rut-städ. Det ger i genomsnitt löneökningar på 2,2 procent, eller 466 kronor. För rut-städare höjs lägstalönen med och blir då på heltid 20 072 kronor.

– Det gör att lägstalönen höjs lite mer än 2,2 procent, säger Kommunals ombudsman Lars Fischer.

Fackförbundet Kommunal har tecknat nya avtal med Almega Tjänsteföretagen för anställda inom hästbranschen.

– Lönerna höjs med 2,2 procent, säger Kommunals ombudsman Annica Nordström Sjödin.

Avtalen gäller banarbetare vid travbanor, hästskötare och övrig personal hos trav- och galopptränare, ridinstruktörer och ridlärare samt hästskötare och övrig personal hos ridhusföretag. För anställda hos tränare blir den genomsnittliga ökningen 504 kronor, vid ridskolor 518 kronor och vid travbanor 531 kronor.

Kommunal har även träffat ett nytt avtal med Almega Tjänsteförbunden för Hemservice för anställda som arbetar med rut-städ. Det ger i genomsnitt löneökningar på 2,2 procent, eller 466 kronor. För rut-städare höjs lägstalönen med och blir då på heltid 20 072 kronor.

– Det gör att lägstalönen höjs lite mer än 2,2 procent, säger Kommunals ombudsman Lars Fischer.