2016-06-28 09:23

2016-06-29 08:29

Wingefors investerar i Breakit

NYEMISSION: Fick in drygt 3,5 miljoner kronor

Lars Wingefors, värmländsk riskkapitalist och serieentreprenör inom dataspel, har investerat i Breakit, en nyhetssajt om techbolag och startups.

Totalt fick Breakit in drygt 3,5 miljoner kronor i den nyligen avslutade nyemissionen, alltså utgivningen av nya aktier. Lars Wingefors gick in med 500 000 kronor.

- Det var ingen jätteinvestering. Jag tror att de kan lyckas väl som bolag, men framförallt vill jag stötta deras publikation och journalistik. De fyller en viktig funktion som alternativ och är en blåslampa för vissa andra finansmedia att vara på hugget. Alla vi som jobbar aktivt med startupinvesteringar, tech, spelbransch med mera läser dagligen Breakit, så det har på kort tid fått en stor genomslagskraft, säger Lars Wingefors till NWT.

Funnits ett år

Nyhetssajten startade för ett år sedan och har omkring 100 000 unika besökare på sin sajt per vecka. Ett tiotal nya ägare har nu gått in i företaget, inklusive Wingefors.

”När jag började skriva om vår stundande nyemission på sajten blev vi formligen översköljda av mail från investerare som vill teckna sig i nyemissionen. Tyvärr har vi inte kunnat ge möjlighet åt alla som vill gå in med pengar i nyemissionen som alltså blivit rejält övertecknad”, skriver Stefan Lundell, medgrundare och innehållschef på breakit.se.

Merparten av kapitalet från nyemissionen ska investeras i nya medarbetare.

Totalt fick Breakit in drygt 3,5 miljoner kronor i den nyligen avslutade nyemissionen, alltså utgivningen av nya aktier. Lars Wingefors gick in med 500 000 kronor.

- Det var ingen jätteinvestering. Jag tror att de kan lyckas väl som bolag, men framförallt vill jag stötta deras publikation och journalistik. De fyller en viktig funktion som alternativ och är en blåslampa för vissa andra finansmedia att vara på hugget. Alla vi som jobbar aktivt med startupinvesteringar, tech, spelbransch med mera läser dagligen Breakit, så det har på kort tid fått en stor genomslagskraft, säger Lars Wingefors till NWT.

Funnits ett år

Nyhetssajten startade för ett år sedan och har omkring 100 000 unika besökare på sin sajt per vecka. Ett tiotal nya ägare har nu gått in i företaget, inklusive Wingefors.

”När jag började skriva om vår stundande nyemission på sajten blev vi formligen översköljda av mail från investerare som vill teckna sig i nyemissionen. Tyvärr har vi inte kunnat ge möjlighet åt alla som vill gå in med pengar i nyemissionen som alltså blivit rejält övertecknad”, skriver Stefan Lundell, medgrundare och innehållschef på breakit.se.

Merparten av kapitalet från nyemissionen ska investeras i nya medarbetare.