2016-06-06 20:45

2016-06-06 20:45

Hon ser fram emot att bevaka sin hemmaplan

HALLÅ DÄR...

Frida Flodkvist, 34, från Grums som är nytillsatt näringslivsredaktör på NWT

Vad var det som lockade dig till tjänsten?

– Jag tycker NWT är en bra tidning och jag är väldigt intresserad av frågor som rör arbete och ekonomi. Jag har alltid älskat lokaljournalistik och det känns som en ynnest att få bevaka sin hemmaplan.

Vilken blir din viktigaste uppgift?

– En stor uppgift är att fylla skorna efter tidigare redaktör Jonny Ohlsson. Annars blir det till att bevaka näringslivet i Värmland, stort som smått, och skriva om det som berör läsarna.

Hur kommer det synas i tidningen och på webben att det är just DU som skriver?

– Kanske att jag kommer bjuda på mer konsumentjournalistik eftersom jag tidigare jobbat på konsumentverket. Genom min tid där vet jag att konsumentfrågor är något som dagligen berör folk.

Vad har du för journalistisk bakgrund?

– Jag pluggade tre år i Kalmar varav ett halvår på Danmarks journalisthögskola i Århus. Sedan jobbade jag fyra månader på Jönköpings-Posten innan jag gjorde fem år på Ystads Allehanda som webbredaktör och lokalredaktör. Sedan var jag en tur på sydsvenskan innan jag flyttade hem till Värmland 2013 och jobbade drygt ett år på VF innan jag började på konsumentverket.

Då har du redan varit med om en hel del?

– Ja, och då har jag inte berättat om alla jobb jag haft vid sidan om.

Hur vill du uppfattas av läsarna med tre ord?

– Aktuell, noggrann och intressant.

Till sist, vad ser du mest fram emot i sommar?

– Ja, jag har inte så mycket semester så det blir att sätta sig in i det nya jobbet. Jag ska försöka knyta nya kontakter så kontakta mig gärna om du har bra nyhetstips.

Vad var det som lockade dig till tjänsten?

– Jag tycker NWT är en bra tidning och jag är väldigt intresserad av frågor som rör arbete och ekonomi. Jag har alltid älskat lokaljournalistik och det känns som en ynnest att få bevaka sin hemmaplan.

Vilken blir din viktigaste uppgift?

– En stor uppgift är att fylla skorna efter tidigare redaktör Jonny Ohlsson. Annars blir det till att bevaka näringslivet i Värmland, stort som smått, och skriva om det som berör läsarna.

Hur kommer det synas i tidningen och på webben att det är just DU som skriver?

– Kanske att jag kommer bjuda på mer konsumentjournalistik eftersom jag tidigare jobbat på konsumentverket. Genom min tid där vet jag att konsumentfrågor är något som dagligen berör folk.

Vad har du för journalistisk bakgrund?

– Jag pluggade tre år i Kalmar varav ett halvår på Danmarks journalisthögskola i Århus. Sedan jobbade jag fyra månader på Jönköpings-Posten innan jag gjorde fem år på Ystads Allehanda som webbredaktör och lokalredaktör. Sedan var jag en tur på sydsvenskan innan jag flyttade hem till Värmland 2013 och jobbade drygt ett år på VF innan jag började på konsumentverket.

Då har du redan varit med om en hel del?

– Ja, och då har jag inte berättat om alla jobb jag haft vid sidan om.

Hur vill du uppfattas av läsarna med tre ord?

– Aktuell, noggrann och intressant.

Till sist, vad ser du mest fram emot i sommar?

– Ja, jag har inte så mycket semester så det blir att sätta sig in i det nya jobbet. Jag ska försöka knyta nya kontakter så kontakta mig gärna om du har bra nyhetstips.

  • Johan Eklöf