2017-03-20 15:13

2017-03-20 15:13

Wass snabbast på Varvetmilen

LÖPNING: Fin säsongsdebut för Åmålslöparen

Conny Wass var överlägsen i Varvetmilen i Uddevalla. LK Spring Åmål-löparen sprang på fina 33.30 i säsongspremiären.

– En bra start, konstaterar han.

Vinterträningen har gått som planerat och i Varvetmilen i helgen fick Conny Wass ett kvitto på att han är på rätt väg. Åmålslöparen vann loppet på tiden 33.30, en minut och elva sekunder före tvåan Markus Bengtsson, Brännö Trailrunners.

– Det var ett riktigt skönt kvitto. Jag kommer nog att bli farlig i år, säger Conny Wass.

Wass öppnade med ett kilometerstempo på 3.26 de första fem kilometerna och kunde sedan öka till ett 3.17-tempo sista halvan.

– Jag hade jag bestämt mig för att inte springa först utan ta rygg, men så kände jag att det gick lite för sakta. Första kilometern låg jag på 3.45, och jag ska helst ligga på 3.15, så då fick jag lite panik.

Loppet avgjordes på en slinga i området kring Rimnersvallen.

– De här seedingloppen ska harmoniera med Göteborgsvarvet.

Redan på lördag fortsätter Wass säsongen med åtta kilometer långa Tunnelloppet i Stockholm.

Vinterträningen har gått som planerat och i Varvetmilen i helgen fick Conny Wass ett kvitto på att han är på rätt väg. Åmålslöparen vann loppet på tiden 33.30, en minut och elva sekunder före tvåan Markus Bengtsson, Brännö Trailrunners.

– Det var ett riktigt skönt kvitto. Jag kommer nog att bli farlig i år, säger Conny Wass.

Wass öppnade med ett kilometerstempo på 3.26 de första fem kilometerna och kunde sedan öka till ett 3.17-tempo sista halvan.

– Jag hade jag bestämt mig för att inte springa först utan ta rygg, men så kände jag att det gick lite för sakta. Första kilometern låg jag på 3.45, och jag ska helst ligga på 3.15, så då fick jag lite panik.

Loppet avgjordes på en slinga i området kring Rimnersvallen.

– De här seedingloppen ska harmoniera med Göteborgsvarvet.

Redan på lördag fortsätter Wass säsongen med åtta kilometer långa Tunnelloppet i Stockholm.