2016-09-02 15:49

2016-09-02 15:49

Dubbla RM-medaljer för Bella

TENNIS: Slog sina två år äldre konkurrenter

Bella Bergkvist Larsson, Åmåls TK, imponerade i regionsmästerskapet för tolvåringar. Seger i singel och en andraplats i dubbel blev resultatet.

Tennis Väst utomhus-RM för tolvåringar avgjordes nyligen i Vänersborg. Bella Bergkvist Larsson, Åmåls TK, inledde med seger, 6–2, 6–1, mot Josefin Berggren från Ljungskile TF.

I kvartsfinalen väntade Elsa Holm Tellevik, Lidköpings TK, och den matchen vann Åmålstjejen med 6–0, 6–0.

Även i semifinalen stod Lidköpings TK för motståndet, i form av Emma Fröjd. Bella visade prov på stort tålamod och tog rätt beslut på bollarna under större delen av matchen. Matchen slutade 6–3, 6–2 i Bellas favör.

Möttes igen

I finalen väntade en gammal bekantskap, Ida Kapidzic från Lilla Edets TK. Tjejerna har mötts åtskilliga gånger de senaste åren, och de var även Tennis Väst F11-tjejer i sommarens Sverigefinal av Next Generation som avgjordes i Båstad. Ida inledde finalen bäst och hade en 3–1 ledning i första set. Men Bella kom igång rejält och vann sedan elva game i rad. 6–3, 6–0 slutade matchen och Bella tog därmed hem segern – trots att hon var två år yngre än övriga i klassen.

Bella Bergkvist Larsson spelade även dubbel i FD12-klassen tillsammans med jämnåriga Tilda Larsson från Elfsborgs Tennis i Borås.

Sju par var anmälda i tävlingen, och Bella och Tilda lottades direkt till semifinalen. För motståndet i semifinalen svarade Emilia Siewertz, Falköpings TK, och Alice Nossler, Tidaholms TK. Emilia och Alice började klart bäst och ledde med 5–2 innan Bella och Tilda kom ikapp och förbi till 6–5. Nästa game gick till motståndarna, och 6–6 innebar ett avgörande tiebreak. Bella och Tilda var det starkare paret och kunde vinna tiebreaket med 7–3. I andra set fortsatte tjejerna att spela stabilt och kunde ta hem matchen med 7–6 (3), 6–2.

I finalen väntade Emma Fröjd (Lidköpings TK) och Ida Kapidzic (Lilla Edets TK). Matchen blev en svängig historia där Emma och Ida vann första set med 6–1. Spelmässigt påminde andra set om det första, men nu var det Bella och Tilda som hade flytet på sin sida och kunde vinna andra set med 6–4. Dubbelfinalen avgjordes med ett matchtiebreak (först till 10 poäng). Här förlorade Bella och Tilda med 7–10 och fick nöja sig med ett silver.

Tennis Väst utomhus-RM för tolvåringar avgjordes nyligen i Vänersborg. Bella Bergkvist Larsson, Åmåls TK, inledde med seger, 6–2, 6–1, mot Josefin Berggren från Ljungskile TF.

I kvartsfinalen väntade Elsa Holm Tellevik, Lidköpings TK, och den matchen vann Åmålstjejen med 6–0, 6–0.

Även i semifinalen stod Lidköpings TK för motståndet, i form av Emma Fröjd. Bella visade prov på stort tålamod och tog rätt beslut på bollarna under större delen av matchen. Matchen slutade 6–3, 6–2 i Bellas favör.

Möttes igen

I finalen väntade en gammal bekantskap, Ida Kapidzic från Lilla Edets TK. Tjejerna har mötts åtskilliga gånger de senaste åren, och de var även Tennis Väst F11-tjejer i sommarens Sverigefinal av Next Generation som avgjordes i Båstad. Ida inledde finalen bäst och hade en 3–1 ledning i första set. Men Bella kom igång rejält och vann sedan elva game i rad. 6–3, 6–0 slutade matchen och Bella tog därmed hem segern – trots att hon var två år yngre än övriga i klassen.

Bella Bergkvist Larsson spelade även dubbel i FD12-klassen tillsammans med jämnåriga Tilda Larsson från Elfsborgs Tennis i Borås.

Sju par var anmälda i tävlingen, och Bella och Tilda lottades direkt till semifinalen. För motståndet i semifinalen svarade Emilia Siewertz, Falköpings TK, och Alice Nossler, Tidaholms TK. Emilia och Alice började klart bäst och ledde med 5–2 innan Bella och Tilda kom ikapp och förbi till 6–5. Nästa game gick till motståndarna, och 6–6 innebar ett avgörande tiebreak. Bella och Tilda var det starkare paret och kunde vinna tiebreaket med 7–3. I andra set fortsatte tjejerna att spela stabilt och kunde ta hem matchen med 7–6 (3), 6–2.

I finalen väntade Emma Fröjd (Lidköpings TK) och Ida Kapidzic (Lilla Edets TK). Matchen blev en svängig historia där Emma och Ida vann första set med 6–1. Spelmässigt påminde andra set om det första, men nu var det Bella och Tilda som hade flytet på sin sida och kunde vinna andra set med 6–4. Dubbelfinalen avgjordes med ett matchtiebreak (först till 10 poäng). Här förlorade Bella och Tilda med 7–10 och fick nöja sig med ett silver.