2016-07-08 14:37

2016-07-08 14:38

Viken vidare till DM-final efter överlägsen vinst

FOTBOLL: Åmålslaget vann mot Åsebro på bortaplan

Under säsongen har IF Vikens spel varit oroligt, men under onsdagens DM-semifinal mot Åsebro släppte det. Åmålslaget ägde spelet och vann med 3–0.
– Nu har vi bevisat för oss själva att vi kan spela bra fotboll, säger tränaren Magnus Wallin.

Under onsdagens bortamatch mot Åsebro IF hittade IF Viken äntligen tillbaka till det spel som laget hade under försäsongen.

– Fotboll handlar mycket om mentalitet. Seriespelets snöpliga förluster har satt sig i huvudet och skapat någon mental låsning för spelarna. Den låsningen släppte under onsdagens DM-match. Nu måste vi försöka ta med oss energin från den här vinsten in i seriespelet, säger Magnus Wallin.

Gjorde tre assist

Vikenspelarna hade bra rörelse och bolltempo. De hittade ytorna och skapade mycket chanser. En kvart in i första halvlek fick Andreas Jonsson, som nyligen har kommit tillbaka från en långtidsskada, ett inspel från Erik Fredriksson. Jonsson chippade in bollen över målvakten och spräckte därmed nollan för Viken.

Andra målet kom bara några minuter senare, än en gång till följd av ett inspel från Erik Fredriksson. Thomas Sääv slog bollen kontrollerat efter marken och in i mål.

Åsebro hotade några gånger med snabba omställningar, men lyckades inte ta sig förbi backlinjen och målvakten Johannes Ovesen. I stället utökade Viken ytterligare i andra halvlek genom Andreas Jonsson. För tredje gången var det Erik Fredriksson som assisterade.

– Erik Fredriksson var verkligen en nyckelspelare i matchen, precis som Johannes Ovesen som var stabil i målet och gjorde flera bra ingripanden. En tredje spelare som gjorde väldigt bra ifrån sig var Tobias Johansson. I offensiven gjorde han flera bra vändningar och var en värdefull spelfördelare. I defensiven var han en kuggspelare som vann mycket boll eftersom han hela tiden låg rätt i position, säger Magnus Wallin.

Försvara DM-titeln

Den andra semifinalen, mellan Högsäters GF och Melleruds IF, avgörs den 29 juli.

– Mellerud är mer varierade i sitt offensiva spel, medan Högsäter snarare spelar enkelt med många långbollar. Det är två bra lag, men vi tänker göra allt vi kan för att försvara DM-titeln, oavsett vilka vi får möta i final, säger Magnus Wallin.

Under onsdagens bortamatch mot Åsebro IF hittade IF Viken äntligen tillbaka till det spel som laget hade under försäsongen.

– Fotboll handlar mycket om mentalitet. Seriespelets snöpliga förluster har satt sig i huvudet och skapat någon mental låsning för spelarna. Den låsningen släppte under onsdagens DM-match. Nu måste vi försöka ta med oss energin från den här vinsten in i seriespelet, säger Magnus Wallin.

Gjorde tre assist

Vikenspelarna hade bra rörelse och bolltempo. De hittade ytorna och skapade mycket chanser. En kvart in i första halvlek fick Andreas Jonsson, som nyligen har kommit tillbaka från en långtidsskada, ett inspel från Erik Fredriksson. Jonsson chippade in bollen över målvakten och spräckte därmed nollan för Viken.

Andra målet kom bara några minuter senare, än en gång till följd av ett inspel från Erik Fredriksson. Thomas Sääv slog bollen kontrollerat efter marken och in i mål.

Åsebro hotade några gånger med snabba omställningar, men lyckades inte ta sig förbi backlinjen och målvakten Johannes Ovesen. I stället utökade Viken ytterligare i andra halvlek genom Andreas Jonsson. För tredje gången var det Erik Fredriksson som assisterade.

– Erik Fredriksson var verkligen en nyckelspelare i matchen, precis som Johannes Ovesen som var stabil i målet och gjorde flera bra ingripanden. En tredje spelare som gjorde väldigt bra ifrån sig var Tobias Johansson. I offensiven gjorde han flera bra vändningar och var en värdefull spelfördelare. I defensiven var han en kuggspelare som vann mycket boll eftersom han hela tiden låg rätt i position, säger Magnus Wallin.

Försvara DM-titeln

Den andra semifinalen, mellan Högsäters GF och Melleruds IF, avgörs den 29 juli.

– Mellerud är mer varierade i sitt offensiva spel, medan Högsäter snarare spelar enkelt med många långbollar. Det är två bra lag, men vi tänker göra allt vi kan för att försvara DM-titeln, oavsett vilka vi får möta i final, säger Magnus Wallin.

  • Emma Bäckström

Matchfakta

DM herr semifinal

Åsebro IF – IF Viken 0–3 (0–2)

Mål: 0–1 Andreas Jonsson (14), 0–2 Thomas Sääv (18), 0–3 Andreas Jonsson (69)

Varningar ÅIF: Kasper Landin, Ramiz Haji. IFV: Tobias Johansson, Thomas Sääv, Rasmus Facht.

Domare: Joakim Pettersson.

Arena: Rudevi IP.

Publik: 72.