2016-07-08 18:07

2016-07-08 18:07

Duktiga Åmålsdeltagare i Säffle FIK

FRIIDROTT: Tävling i Frändefors

Nio ungdomar från Säffle Friidrottsklubb vann sammanlagt 27 medaljer, varav elva guld, i Frendevispelen.

I början av juli var det dags för Frendevispelen i Frändefors. Nio ungdomar mellan 11 och 14 år deltog från Säffle Friidrottsklubb. Totalt tog klubben hem 27 medaljer: elva guld, tio silver och sex brons. Flest guld tog Petra Bäckström som tävlade i F14-klassen. Hon vann 80 meter, längdhopp, kulstötning, diskus och slägga.

Fem deltagare från Åmål fanns med i Säffletruppen: Tindra Lööf, F11, tog guld på 60 meter och i längdhopp. Hon kom tvåa i höjdhopp och trea i bollkastning. John Danielsson tävlade i klass P9 och vann fyra silvermedaljer, på 60 meter, samt i kulstötning, bollkastning och längdhopp. Isac Danielsson och Samuel Gustavsson deltog i P11, där de vann dubbelt på 60 meter. Gustavsson vann höjdhopp och längdhopp. Agnes Gustafsson i F9-klassen slutade femma på 60 meter, i höjdhopp, längdhopp och i bollkastning.

I början av juli var det dags för Frendevispelen i Frändefors. Nio ungdomar mellan 11 och 14 år deltog från Säffle Friidrottsklubb. Totalt tog klubben hem 27 medaljer: elva guld, tio silver och sex brons. Flest guld tog Petra Bäckström som tävlade i F14-klassen. Hon vann 80 meter, längdhopp, kulstötning, diskus och slägga.

Fem deltagare från Åmål fanns med i Säffletruppen: Tindra Lööf, F11, tog guld på 60 meter och i längdhopp. Hon kom tvåa i höjdhopp och trea i bollkastning. John Danielsson tävlade i klass P9 och vann fyra silvermedaljer, på 60 meter, samt i kulstötning, bollkastning och längdhopp. Isac Danielsson och Samuel Gustavsson deltog i P11, där de vann dubbelt på 60 meter. Gustavsson vann höjdhopp och längdhopp. Agnes Gustafsson i F9-klassen slutade femma på 60 meter, i höjdhopp, längdhopp och i bollkastning.

  • Emma Bäckström