2016-06-17 16:50

2016-06-17 16:50

Bergkvist Larsson tvåa i Corem Open

TENNIS: Åmåls TK-spelare visar fin form

Bella Bergkvist Larsson från Åmåls TK, visar riktigt fin form. Finalplatsen i Next generation cup följdes upp med en andraplats i Båstad Corem Open.

Båstad Corem Open är Europas största juniortennistävling utomhus. Turneringen spelas årligen på Båstad Sportcenter Drivans 14 tennisbanor. Bella Bergkvist Larsson, från Åmåls TK, ställde upp i åldersklassen FS10, där hon inledde med poolspel i bäst av tre supertiebreak (först till tio vunna poäng).

Stabilt i poolspelet

Bella vann sina tre poolmatcher utan att tappa set och var därmed klar för slutspelsrundorna.

I kvartsfinalen väntade Isabella Svan från KLTK i Stockholm. Bergkvist Larsson gick segrande ur matchen med setsiffrorna 10–6, 10–7.

Semifinalen mot Antonina Czajka från TK Saab i Linköping vann Åmålstjejen med 10–8, 10–4.

Jämn final

Finalmotståndare blev Tuva Fredriksson från Åby TK i Norrköping. Finalen blev spännande och välspelad. Matchen stod och vägde men till slut var det Tuva Fredriksson som kunde gå segrande ur matchen med setsiffrorna 10–8, 6–10, 10–7.

Båstad Corem Open är Europas största juniortennistävling utomhus. Turneringen spelas årligen på Båstad Sportcenter Drivans 14 tennisbanor. Bella Bergkvist Larsson, från Åmåls TK, ställde upp i åldersklassen FS10, där hon inledde med poolspel i bäst av tre supertiebreak (först till tio vunna poäng).

Stabilt i poolspelet

Bella vann sina tre poolmatcher utan att tappa set och var därmed klar för slutspelsrundorna.

I kvartsfinalen väntade Isabella Svan från KLTK i Stockholm. Bergkvist Larsson gick segrande ur matchen med setsiffrorna 10–6, 10–7.

Semifinalen mot Antonina Czajka från TK Saab i Linköping vann Åmålstjejen med 10–8, 10–4.

Jämn final

Finalmotståndare blev Tuva Fredriksson från Åby TK i Norrköping. Finalen blev spännande och välspelad. Matchen stod och vägde men till slut var det Tuva Fredriksson som kunde gå segrande ur matchen med setsiffrorna 10–8, 6–10, 10–7.