2016-06-08 09:31

2016-06-08 09:32

Dubbel för Glenn H Persson

TRAV: Nova Mollyn segrade i Sven Lundgrens minneslopp

Glenn H Persson hade en bra dag på Åmålstravet i tisdags och försvarade hemmafärgerna med en dubbel denna breddtravskväll. En seger kom inom V5-ramen i form av Racer Gin som gjorde ett starkt lopp på utsidan Florella och avgjorde riktigt lätt på slutet.

Innan V5-spelet tog sin början segrade Glenn H Persson med Åmålsamatören Seth Larssons Mr Sethos som dirigerade sitt lopp från ledningen.

I kallblodsuppgörelsen, Sven Lundgrens minneslopp, blev det en smått överlägsen seger för Nova Mollyn som kördes av Peter Ådefors. Varvet kvar kom Nova Mollyn fram på utsidan ledaren Zirkonia för att på sista långsidan ta över befälet och glida undan med flera längder. Andrapriset till Zirkonia som åter gjorde ett bra lopp i Åmål med 80-årige Karl-Gösta Edman i sulkyn.

Dubbelt också till Örebros lärling Petter Karlsson som avslutade V5-spelet med Leo Messi som ledde från start till mål. Karlsson vann dessutom första loppet med Sprucefields som fick luckan i början av upploppet och tog ner ledande favoriten Västerbo Flashback.

V5-spelet inleddes av Star M.L. som för sin tränare, Örebros Magnus S Karlsson, ledde hela vägen. Florence Zon var tapper på utsidan och gav ledaren och vinnaren Star M.L. en match ända till linjen.

Snabb bakom bilen i V5-avdelning 3 var Mr Tånga med sin ägare David Källgren i sulkyn medan favoriten Carlos Milo syntes i tredje utvändigt. Varvet kvar körde John Ö Jensen till med Carlos Milo och kom 600 meter kvar fram till ledaren. Trots en bra avslutning av Åmålshästen fick han inte tag i en bra Mr Tånga som vann på 1.15,1a/1 680 meter.

I montéloppet ledde Obama Fam runt om för Färjestads Pernilla Andersson-Lidén som närmast bakom sig hade Coconut Tree.

Färjestads Andreas Andersson var i lopp fyra snabbt till ledningen med Damn What A Rush där utvändige Ed Force blev närgången i slutfasen men Axevallahästen undan med ett huvud.

Innan V5-spelet tog sin början segrade Glenn H Persson med Åmålsamatören Seth Larssons Mr Sethos som dirigerade sitt lopp från ledningen.

I kallblodsuppgörelsen, Sven Lundgrens minneslopp, blev det en smått överlägsen seger för Nova Mollyn som kördes av Peter Ådefors. Varvet kvar kom Nova Mollyn fram på utsidan ledaren Zirkonia för att på sista långsidan ta över befälet och glida undan med flera längder. Andrapriset till Zirkonia som åter gjorde ett bra lopp i Åmål med 80-årige Karl-Gösta Edman i sulkyn.

Dubbelt också till Örebros lärling Petter Karlsson som avslutade V5-spelet med Leo Messi som ledde från start till mål. Karlsson vann dessutom första loppet med Sprucefields som fick luckan i början av upploppet och tog ner ledande favoriten Västerbo Flashback.

V5-spelet inleddes av Star M.L. som för sin tränare, Örebros Magnus S Karlsson, ledde hela vägen. Florence Zon var tapper på utsidan och gav ledaren och vinnaren Star M.L. en match ända till linjen.

Snabb bakom bilen i V5-avdelning 3 var Mr Tånga med sin ägare David Källgren i sulkyn medan favoriten Carlos Milo syntes i tredje utvändigt. Varvet kvar körde John Ö Jensen till med Carlos Milo och kom 600 meter kvar fram till ledaren. Trots en bra avslutning av Åmålshästen fick han inte tag i en bra Mr Tånga som vann på 1.15,1a/1 680 meter.

I montéloppet ledde Obama Fam runt om för Färjestads Pernilla Andersson-Lidén som närmast bakom sig hade Coconut Tree.

Färjestads Andreas Andersson var i lopp fyra snabbt till ledningen med Damn What A Rush där utvändige Ed Force blev närgången i slutfasen men Axevallahästen undan med ett huvud.

  • Björn Martinsson